Harley-Davidsonin liikevaihto vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä oli 1,73 miljardia dollaria. Se laski kolme prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Liikevaihdon lasku johtuu moottoripyörämyynnin 5 % pienenemisestä. Rahoituspalvelujen 12 % kasvu kompensoi osan pudotuksesta.

Laimennettu osakekohtainen tulos oli 1,72 dollaria, 16 % pienempi kuin vastaavalla jaksolla.

Moottoripyörien toimitukset laskivat edelleen

Harley-Davidson Road Glide Ultra vuosimallia 2015. 

Harley-Davidson Road Glide Ultra vuosimallia 2015. 

Harleyllä on takanaan monivuotinen taival jälleenmyyjille toimitettujen moottoripyörä määrän laskussa, eikä tämäkään vuosineljännes tuonut helpotusta. Yritys toimitti maailmalle kaikkiaan 57 700 prätkää, 7 % vähemmän kuin aiemmin. Edellisen vuoden vastaavalla jaksolla se toimitti 62 200 Harrikkaa.

Pohjois-Amerikan dealerimyynnin asiakastoimitukset kasvoivat 6 % 27 500 Harrikkaan, EMEA-alueella sen sijaan niitä toimitettiin 11 % vähemmän eli 5300 kappaletta. Myös Aasian-Tyynen meren alueella oli pudotusta 12 % verran viime vuoden 6900 kappaleesta 6000:n. Latinalaisessa Amerikassa kasvua oli 2 %, mutta myynnin kokonaismäärä vain 600 kpl. 

Kaikkiaan Harleyn jälleenmyyjät toimittivat asiakkailleen 39 400 moottoripyörää, mikä on sama määrä kuin viime vuonna. Amerikkalaisvalmistajan kotimarkkinan, eli Pohjois-Amerikan myynnin menestys kompensoi muun maailman heikomman imun. Tässä kohtaa se pelasti kokonaismyynnin, mutta H-D on pitkään pyrkinyt kasvattamaan muun maailman markkinoiden osuutta, ja tässä se on epäonnistunut. Tavoite on ollut saada muun maailman osuus yli 50 %, mutta tällä kertaa se jäi kolmannekseen asiakkaille toimitetuista pyöristä.

"Harley-Davidson aloitti vuoden hyvin kuuden prosentin vähittäiskaupan kasvulla Pohjois-Amerikassa, suurimmalla ja tärkeimmällä alueellamme", Harley-Davidsonin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jochen Zeitz kuitenkin totesi.

Yritys on tyytyväinen uusien touring-pyöriensä saamaan vastaanottoon ja odottaa kasvun kotimarkkinoilla jatkuvan, kunhan ajokausi pääsee täyteen vauhtiin.

Harleyn rahoituspalvelujen liikevaihto oli 249 miljoonaa dollaria, jossa kasvua 12 prosenttia.

Livewire S2 Mulholland.

Livewire S2 Mulholland.

Livewire

Harley-Davidsonin tytäryhtiö, sähkömoottoripyörävalmistaja Livewire sai kaupan 117 sähkömoottoripyörää, jossa oli 86 % kasvu edellisen vuoden ensi neljänneksellä myytyyn 63 pyörään verrattuna.

Liikevaihto sen sijaan laski 8 miljoonasta dollarista 5 miljoonaan, syynä sähköisten Stacyc-tasapainopyörien määrän kasvu tuotantorepertuaarissa. Tappiota kertyi 29 miljoonaa dollaria t&k-kuluista.

Vuoden 2024 ennuste

Harley pitää koko vuoden 2024 näkymät entisellään. Sen mukaan moottoripyörävalmistuksen liikevaihto pysyy ennallaan tai laskee maksimissaan 9 %.

Livewiren sähkömoottoripyörien kappalemääräisen myynnin se odottaa nousevan 1000 - 1500 kappaleeseen.