Soili Karme muun muassa kertoi Jarnon olleen määrätietoinen ja hyvin älykäs, hieno sekä luotettava ihminen, jonka seurassa oli turvallista elää. Lisäksi hän oli tinkimätön itseään kohtaan ja vaati paljon myös Soililta, joka työskenteli hänen kanssaan. He muodostivat yhdessä tiimin, joka voitti maailmanmestaruuden, mikä oli harvinaista tällä tasolla.

Karme myös totesi, että monet luulevat Jarnon päässeen MotoGP-ajajien Hall of Fameen kolmantenatoista siksi, että oli maailmanmestari ja kuoli 27-vuotiaana radalla, mutta todellisuudessa suurin syy oli se, että hän uudisti kilpa-ajotyylin: hän siirsi ensimmäisenä lantionsa pyörän ulkopuolella ja siten kontrolloi painopistettä. Nykyään kaikki kisakuljettajat ajavat tällä tavalla.

Jarno Saarinen ajoi viimeisen kisavuotensa Yamahan tehdaskuljettajana, mutta Soili Karme kertoi Jarnon olleen onnellisempi silloin, kun he voivat kahdestaan päättää mitä tehdään ja olla vapaita.

Yamahan tallissa Jarno tunsi olevansa vain pieni palanen vailla merkitystä, ja kertoi, ettei välitä tallin määräyksistä ajon aikana ja totesi vielä mieluummin lopettavansa kuin suostuvansa.

Saarinen oli koulutukseltaan insinööri, ja hän oli kertonut Soilille aikovansa voittaa vielä toisen maailmanmestaruuden, ja sitten lopettavansa.

Sen jälkeen olisi aika perheelle ja lapsille. Siihen tähdäten he olivat menneet naimisiin vain puolitoista vuotta ennen Jarnon traagista kuolemaa.

Soili Karme kertoi, että italialainen kuvanveistäjä Elia Alunni Tullini oli tavoittanut hienosti patsaassaan Jarnon yhden luonteenpiirteen: iloisuuden.

Lopuksi Karme kiitti kaikkia patsaan syntyyn ja paikalleen saamiseen vaikuttaneita instansseja ja vapaaehtoisia sekä totesi, ”Legendat elävät ikuisesti”.

Patsaan paljastustilaisuudesta lisää juttua myöhemmin.

Katso video alla.