Edellistä aiheeseen liittyvää juttuamme lainataksemme kirjoitimme silloin:

"Motukka eli Motoristien Kriisitukipalvelu on vapaaehtoistyöhön perustuva moottoripyöräilijöiden tukipuhelin. Se on lähellä sinua silloin kun itsellesi, läheisellesi tai omassa kerhossasi jollekulle sattuu pahasti. Saat osaksesi henkilökohtaista, yksityistä palvelua tilanteessa, jossa tarvitset eniten apua, ja jossa sitä et todennäköisesti saa mistään muualta."

MoTukka, jonka tunnuksena on Murtunut Stonga, tekee arvokasta työtä ainoana organisaationa, joka on motoristien ja heidän läheistensä lähellä silloin, kun jotakin todella ikävää sattuu. Vaikka kaikki meistä toivovat, ettei motukkalaisten apuun tarvitsisi koskaan turvautua, tosiasia on, että onnettomuuksia vain tapahtuu, ja silloin on hyvä, kun on olemassa tämän tyyppinen organisaatio."

BMW Moottoripyöräkerhon Tuomas Aho. Kuva Petri Kuula.

Tämä mielessämme kysyimme BMW Moottoripyöräkerhon hallituksen jäseneltä ja tiedotuksesta vastaavalta Tuomas Aholta, miksi he päätyivät antamaan rahaa juuri MoTukalle?

– Näin keväällä jutun, minkä teitte Bothnian Slowridersista, hehän olivat päätyneet antamaan parin kerhoajelun kahvi- ja pullarahat MoTukalle. Juttu oli hyvä ja totesin, että myös idea oli hyvä.

– Järjestämissämme ajokoulutuksissa on eräänä kouluttajana ollut MoTukan Jyrki Koivujuuri, ja hän on tuonut aina julki sen toimintaa. Viime kesänä kävi sitten niin ikävästi, että kahden kerholaisemme läheiset ystävät menehtyivät Puolassa moottoripyöräonnettomuudessa. Siitä lähti sitten minulla ajatus liikkeelle.

Kävin juttelemassa ensin Jyrkin kanssa ja sen jälkeen esitin hallitukselle, että olisiko järkevää tukea MoTukan toimintaa. Hallitus lähti yksimielisesti mukaan.

Yhdistimme asian Pesämäellä järjestettyyn BMW Rider Training -ajokoulutukseen, jolloin kerroimme ajokoululaisille, miksi vietämme hiljaista hetkeä. Saimme siitä myös hyvän linkin siihen, miten tärkeää on oman moottoripyörän hallitseminen. Lisäksi kerroimme, että moottoripyöräkerhona haluamme olla mukana tukemassa toimintaa, joka auttaa, jos itse tai läheisesi on ollut onnettomuudessa, Aho selventää.

Pesämäellä valmistautumassa radalle. Kuva Petri Kuula.

Kerhot mukaan

Miksi halusitte kertoa asiasta?

– Meidän ainoa ajatuksemme tässä on se, että haluaisimme, että tämä toiminta laajenisi: että jos jokin muukin tai mielellään useampi kerho tukisi Motukkaa samalla tavalla kuin me, niin heidän toimintansa helpottuisi.

Miten autoitte MoTukkaa?

– Päädyimme suoraan rahalahjoitukseen. Pohdimme, että mikä olisi järkevä summa, ja totesimme, että 500 euroa on oikea summa. Lahjoitimme sen suoraan MoTukalle, ja se saa itse päättää, mihin varat ohjaa, Aho kertoo.

Rahalle löytyy varmasti hyvää, meitä kaikkia hyödyttävää käyttöä, joten toivottavasti muutkin mp-kerhot ottavat asian omakseen. MoTukan sivuille pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Motukka - kriisiapua motoristeille jo kymmenen vuoden ajan

Kahvi- ja pullarahat lahjoittamalla voi tukea Motoristien Kriisitukipalvelun toimintaa - näin teki Bothnia Slowriders

Kerholaiset radalla.