Junior U21-luokassa Pyry Juupaluoma on tiukasti kiinni Euroopan mestaruudessa, mikä voi ratketa jo perjantain kilpailupäivän jälkeen, kun eroa toisena olevaan Italian Lorenzo Berniniin on 17 pistettä ja voitosta jaetaan 20 pistettä. Eli mikäli Juupaluoma saalistaa perjantaina kolme pistettä enemmän, kun italialainen niin kruunataan hänet jo Euroopan mestariksi.

– Hyvä fiilis lähtee ajamaan ja kaikki pätkät näyttävät hyviltä sekä ovat nopeita hiekkapätkiä, mistä itse myös pidän muutenkin. Toivottavasti peukalo kestää ajaa kunnolla ja lähdetään ajamaan virheetöntä ehjää suoritusta viikonlopusta, mestaruuteen tähyävä Pyry Juupaluoma kertoi.

Junior U21-luokan pisteissä tällä hetkellä kahdeksantena on myöskin Kytönen Motorsportin kuljettaja Niko Puotsaari, joka jätti kauden avauskilpailun väliin Italiassa.

– Pätkät ovat kyllä tosi hyvännäköisiä, mutta sade on tehnyt niistä aika liukkaita. Hyvällä fiiliksellä lähdetään vetämään ja toivottavasti pieni flunssa ei vaikuta ajamiseen. Tänään aloitetaan prologilla ja isolla hanalla koko viikonloppu, Puotsari kertoi.

Pyryn isoveli Peetu Juupaluoma taistelee veljensä tavoin EM-mitalista tiukasti, mutta on todennäköisemmin kiinni pronssisessa mitalissa, kun hopea sijaankin on matkaa 31 pistettä ja kultaan 37 pistettä, mutta Juupaluoman onneksi myös neljäntenä olevaan Mike Bokslagiin Hollannista on matkaa 25 pistettä eli normaali suorittamisella viikonloppuna nappaan suomalainen matkaansa pronssisen mitalin.

– Reitti näyttää aika hyvältä vähän märkää on, mutta siihen on jo totuttu. Hyvällä fiiliksellä tänään prologiin ja aamulla aletaan kunnolla vetämään sekä taistelemaan EM-mitalista, Peetu Juupaluoma kertoi.

Torstaina Hollannissa on siis vuorossa prologi, mikä ajetaan crossiradalla ja sen tulokset lasketaan huomiseen kilpailupäivään.

Hollannissa ajetaan suomalaisille tutuissa hiekkaisissa maastoissa.