Arviointiraati valitsi voittajan kymmenen finalistin joukosta. Reitti Vääksystä Jyväskylään ylsi voittoon monipuolisuutensa ja toisaalta perinteisten järvimaisemiensa ansiosta.

BMW Suomen järjestämässä Suomen kaunein reitti -kilpailussa kerättiin kesän ajan reittiehdotuksia karttapohjaiselle kansallisbaanat.fi-sivustolle. Kilpailuaika päättyi elokuun lopussa ja eri puolilta maata valittiin kymmenen finalistia. Arviointiraati valitsi finalistien joukosta voittajaksi Päijänteen maisemareitin.

Päijänteen ympäristöstä tehtiin useita reittiehdotuksia, mutta voittajaksi valittu reitti alkaa Vääksystä ja kulkee Pulkkilanharjun, Kalkkisten, Sysmän ja Luhangan kautta teitä 314, 612 ja 610 Korpilahdelle. Reitin merkinnyt henkilö kuvaili ehdotustaan helposti tavoitettavaksi tieosuudeksi, jolla näkee suomalaisen kesämaiseman ja virkeitä kirkonkyliä. Hän vinkkasi poikkeamaan matkan varrella muun muassa Kalkkisten kylän viini- ja marjatilalla, Sysmän kulttuuririennoissa ja kahviloissa sekä Luhangan puukirkossa. Päätepiste Korpilahdelle saavutaan komean Kärkisten köysisillan jälkeen.

Kilpailussa haettiin maisemallista, vaihtelevaa tieosuutta, joka tekee oikeutta auton ajo-ominaisuuksille ja jonka varrelta löytyy nähtävyyksiä ja tasokkaita palveluja. Hyviä ehdotuksia tuli paljon, mutta voittajareitti erottui joukosta parhaiten arviointikriteerit täyttävänä. Toivottavasti reitti soveltuu myös motoristien käyttöön.

Raatiin kuuluivat BMW Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Henri Jantusen lisäksi ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm ja matkailun edistämiskeskuksen tuoteasiantuntija Liisa Renfors.

Suomen kaunein reitti -kilpailua käytiin vain mukaan ilmoitettujen reittien välillä. Vaikka kilpailuaika on päättynyt, kansallisbaanat.fi-sivustolle voi edelleen käydä tekemässä reittisuosituksia.