Hämeen Moottorikerhon kuski osallistui EM-kauden avauskilpailuun nuorten sarjassa. Samuel Jääskeläinen sijoittui neljänneksitoista ja kirjasi uransa ensimmäiset mestaruussarjan pisteet. Valmentajaisä Sami Jääskeläinen tuurasi Tommi Kalliota avustajan paikalla.

Samuel ja Sami keskittyneinä.

Samuel ja Sami keskittyneinä.

Miehen kilpailua voidaan pitää onnistumisena, vaikka armeijan ja koronaviruspandemian takia harjoittelu on ollut haastavaa. Tätä selitystä Jääskeläinen ei kuitenkaan hyväksynyt. Hän ei ollut tyytyväinen omaan sijoitukseensa.

– Ensimmäisen kierroksen takia menetin mahdollisuuden hyvään tulokseen, onneksi toisen kierroksen ajo sujui paremmin. Ensi viikolla mennään taas, Samuel Jääskeläinen pohti. – Kunpa pystyisin ajamaan varmemmin jo ensimmäisellä kierroksella. Toinen kierros sujui paremmin.

– Sun pitää ajaa lämmittelyajo niin tosissaan ja kovaa, kuin se olisi jo kisan ensimmäinen kierros. Kroppa pitää saada hereille, opasti Suomen kokeneempaa kaartia edustava Staffan Floessell.

Kuski pakkaa seuraaavaksi moottoripyörän ja varusteet pakettiautoon ja suuntaa kolmihenkisen tiiminsä kanssa seuraavaksi Ranskan Bréal-sous-Montfort:iin. 1200 kilometrin siirtymä ajetaan yhteen putkeen, kuljettajaa vaihtaen. Toinen EM-sarjan osakilpailu ajetaan Ranskassa 17.4.2022. Jääskeläinen ehtii harjoittelemaan ja tutustumaan kisapaikan maastoon ennen kisapäivää. 

Miehen mukana kisamatkoille Eurooppaan pääset seuraamalla some-tilejä: IG: _sjracing FB: samuel.jaaskelainen.trial

Samuel rinteessä.

Samuel rinteessä.