Harjoitteluajot aloitetaan lauantaina 4.5. aamulla noin klo. 10.00 Monakon radalla (osoitteessa Punkalaitumentie 746, 38250 Sastamala). Kisat alkavat noin klo 12.00. Radalla ajetaan kisaa autoilla yksitellen kelloa vastaan. Samassa yhteydessä ajetaan moottoripajojen noin neljän tunnin kestoinen joukkue-mopoendurance kilpailu. Päivän aikana selviää, mille pajalle kisojen kiertopalkinnot lähtevät.

Moottoripajat kokoontuvat noin kolmesti vuodessa ajoharjoittelutapahtumiin. Tällä kertaa tapahtumaa toteutetaan yhteistyössä Lasten ja nuorten keskus ry:n, Sastamalan moottoripajatoiminnan, Sastamalan urheiluautoilijoiden, Sastamalan kaupungin nuorisotyön ja Sastamalan helluntaiseurakunnan kanssa.

Mitä ovat moottoripajat?

Moottoripajatoiminta on nuorisotyötä, jossa tarjotaan moniammatillista sosiaalista tukea nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työn ja koulutuksen ulkopuolelle. Pajoilla nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja ja rakentelun ohessa saavat tukea ja ohjausta elämän isompiin ja pienempiin haasteisiin sekä kartuttavat työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 43 moottoripajaa, joita pyörittävät seurakunnat, kunnat ja työpajat noin sadan vapaaehtoisen ja työntekijöiden voimin. Toimintaa koordinoi valtakunnallisesti Lasten ja nuorten keskus ry. Moottoripajatoimintaan kuuluu nuorten liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen ja sosiaalinen vahvistaminen ja kasvun tukeminen. Pajoihin tullaan kavereiden, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Lisätietoja moottoripajojen toiminnasta täältä.