Ultra-alhaisten päästöjen vyöhykkeen tiemaksu (Ultra Low Emission Zone, ULEZ) koskee ennen vuotta 2007 valmistettuja moottoripyöriä sen vuoksi, että silloin tuli eurooppalainen pakokaasustandardi Euro 3 minimivaatimukseksi täällä myytäville moottoripyörille.

Tiemaksu ULEZ-vyöhykkeelle astuu voimaan 7.9.2020. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että se on voimassa 24/7 eli aina. Moottoripyörillä ja autoilla on sama veloitus. 

Lontoon kaupungin liikenneviraston mukaan järjestelmä lukee ajoneuvon rekisterikilven alueelle saavuttaessa, siellä ajettaessa tai sieltä poistuttaessa ja vertailee sitä tietokantaan, joka kertoo pitääkö kyseisestä ajoneuvosta maksaa päivittäinen tiemaksu vai ei.

Lontoon pormestari toteaa, että uusi alhaisten päästöjen alue rohkaisee uusien vähemmän saastuttavien ajoneuvojen käyttöä ja samalla parantaa lontoolaisten terveyttä ja elämänlaatua.

Lontoon kunniaksi on todettava, että se ei ainakaan kieltänyt tietynikäisten moottoripyörien käyttöä, kuten Pariisissa tehtiin. Siellähän kiellettiin vuosimallia 2000 vanhempien pyörien käyttö kokonaan.

Aiheesta enemmän sivuillamme: Pariisi kieltämässä vuosimallia 2000 vanhemmat moottoripyörät kaupungissa?