Viime vuonna yritys julkisti 46 500 euron hintaisen (hinta Kanadassa) Lito Green Motion Soran, jonka montrealilainen valmistaja väitti olevan maailman ensimmäinen sähkökruiseri. Sen muotoilu ja sähköinen ääni olivat piristysruiske sähkömoottoripyöräteollisuudelle.

Nyt Sora on esitellyt Lito Green Motion Sora Signature Series -mallin, jonka hinta on tuplat eli 93 000 euroa paikan päällä maksettuna. Pyörän ulkonäkö on kieltämättä hieno, ja eksoottisten materiaalien lisäksi siinä on myös muita mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Ensinnäkin siinä on avaimeton startti sekä 5,7 tuuman kosketusnäyttö, jossa on gps-navigaattori. Lisäksi pyörässä on safe range system, eli se ilmoittaa, miten pitkälle voit vielä ajaa, että akuissa riittää virtaa. Järjestelmä myös säätelee kiihtyvyys- ja tehoasetuksia varmistaakseen, että pääset gps:llä asettamaasi tavoitteeseen.

Sekä etu- että takajousitus- ja iskunvaimennus ovat täysin säädettäviä, ja joustomatkat ovat edessä 125 ja takana 127 mm. Pyörässä on LED-valot. Akkujen normaalilatausaika on 9 tuntia ja pikalatauksella akku täytyy kolmessa tunnissa.

Tehonsäätöä kosketusnäytön avulla.

Ajoasento on sähköisesti säädettävissä ajon aikana sporttisen ja matka-ajon välillä.

Entä sitten suorituskyky? Sähköpyöräluokassa sekä kiihtyvyys- että huippunopeusarvot ovat hyvät, mutta ehkä nimittäminen superpyöräksi on hieman liikaa. Kiihtyvyys 0-100 km/h on 4,7 sekuntia ja huippunopeus 190 km/h. Akut riittävät kaupungissa noin 200 kilometrin ja maantiellä yli sadan kilometrin ajoon.

Pyörän jarrut ovat Beringerin luotettavaa käsialaa. Vaikka pyörässä on käytetty hiilikuituosia ja vanteet ovat koneistettua alumiinia ja siten kevyet, pyörällä on painoa 260 kg. Akut painavat.

Lisätietoja Soran kotisivuilta. Sieltä lyötyy sekä kuvia että mielenkiintoisia videoita pyörästä.