Kouvolassa järjestetään tapahtuma mopoille ja kevytmoottoripyörille lauantaina 5.9. alkaen kello 16, Kouvola Circuitin radalla (Tehontie 59–61). Tapahtumaa kannattaa varmasti vanhempien kaupitella omalle mopoilevalle ja kevytmoottoripyöräilevälle nuorisollaan oivana paikkana käydä laillisesti kokeilemassa osaamistaan ja muutenkin tapaamassa kavereita ja hankkimassa uusia.

Tapahtuma on ilmainen ja osallistujille tarjolla on pientä purtavaa, jota katsojat saavat myös ostaa. Paikalle saapuvien mopoilijoiden on mahdollisuus testata omia rajojaan hidasajossa, vapain vedoin sekä taitoradalla tai stunttaamalla, joihin osallistujien kesken jaetaan pieniä palkintoja. Osallistujat kokoontuvat klo 16 vanhan Citymarketin parkkipaikalla, josta siirrytään mopo-/piikkimiitin tapaan yhdessä tapahtumapaikalle.

Mopotapahtuman ajatuksena on tarjota nuorille mahdollisuus kokoontua yhteen mopojen kanssa, ajaa ja harjoitella ajotaitojaan ilman, että nuorista ja pärinästä aiheutuu haittaa ulkopuolisille, kuten usein käy. Lisäksi tavoitteena on välittää nuorille tietoa valtakunnallisesta moottoripajatoiminnasta, jota on kehitteillä myös Kouvolan seudulle. Tapahtuma järjestetään Nuorten Keskuksen Moottoripaja-hankkeen, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n sekä paikallisen Motostuntcrewn nuoren aktiivin Tomi Villikan yhteistyönä. Tapahtumassa on mukana myös paikallinen poliisi, Motostuntcrew sekä Siuropossejumalauta.

Mikä Moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä parikymmentä moottoripajaa mm. seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta. Hankkeen aikana tavoitteena on luoda vähintään kuusi uutta moottoripajaa. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.