Huom: Uudelleenjulkaisemme Joulun ja välipäivien aikana vapaapäivien lukemiseksi teille 10 luetuinta juttuamme vuonna 2016. Lukemisen Iloa! Tv. Toimitus

Malesia on liittovaltio, ja Kelantanin osavaltiossa on noin 1,5 miljoonaa asukasta. Nyt osavaltion hallitus haluaisi kieltää naimattomien miesten ja naisten ajamisen yhdessä keskenään moottoripyörillä. Hallituksen mielestä tällainen toiminta on "epäislamilaista".

Moottoripyöräilyllä on sitten Easy Rider -elokuvan ja jo sitä ennen Marlon Brandon ansiosta ollut myös seksuaalinen leimansa, joten sikäli huoli on ymmärrettävä.

Paikallisten olosuhteitten vuoksi tilanne on kuitenkin kimurantimpi. Malesian kiinalaisten liitto MCA - kiinalaiset ovat merkittävä vähemmistö Malesiassa - otti kantaa asiaan, ja totesi, että tällainen lähestymistapa ei ole käytännöllinen.

Malesia on kehitysmaa, joten moottoripyörä tai skootteri on siellä työmatka- ja työkalu eikä suinkaan virkistyskäytön väline.

Entä perheenjäsenet?

– Miten monet veljet ja sisaret jakavat moottoripyörän ajaakseen opiskelemaan tai mennäkseen töihin tai muihin perheen kannalta tärkeisiin tapahtumiin, MCA:n komiteasihteeri Datuk Lua Choon Hann kysyy.

Hän kyseenalaisti myös sen, miten ulkomaiset turistit voisivat sitten sen jälkeen käyttää moottoripyöriä ajaaksen valtakunnan eri puolilla.

– Miksi ottaa kohteeksi naimaton nuoriso kun moisen hallituksen mielestä moraalittoman teon voi tehdä kuka tahansa iästä tai uskonnosta riippumatta?

Hän myös oli sitä mieltä, että laki voidaan nähdä luokkalakina, koska se kohdistuu heihin, joilla on varaa vain moottoripyörään.

– Kuka takaa sen, ettei makuuhuonemetkuja tehdä autoissa tai jossain muualla jopa pariskuntien kesken kirkkaassa päivänvalossa?

Tilanne vaikuttaa mielenkiintoiselta, sillä hallitus puolestaan näkee, että nuoret ajavat yhän enemmän yhdessä moottoripyörillä, ja "se on sellaista aktiviteettiä, joka meidän pitää karsia pois".

Asiasta kertoi The Star.