– MP16-messuilla toimme näytille SRRA:n osastolle sivuvaunukisapyöräni ja vastailimme messuyleisön kysymyksiin. Suuri yleisö ei tiedä tästä lajista mitään, joten kysymyksiä tuli aivan laidasta laitaan. Esimerkiksi ihmeteltiin, miten kuski istuu palkin päällä, kun messujen ajaksi kate oli irrallaan pyörän vieressä. Ihan kaikkien kysymyksiin ei ehditty vastaamaan, kun ihmiset tulivat ryppäinä. Kun yksi uskaltaa tulla lähemmin katsomaan ja kysymään, niin sitten rohkaistuvat muutkin. Aika meni hiton äkkiä, mutta helpompaa on viettää päivä tallissa, kuin istua messuosastolla.

Aika monta kaapelia / johtoa mahtuu yhteen sivuvaunukisapyörään.

Aika monta kaapelia / johtoa mahtuu yhteen sivuvaunukisapyörään.

– Viime kisakauden jälkeen pyörän runkoa on vahvistettu muutamasta kohtaa, muuten kaiken pitäisi olla kunnossa. Talven aikana olen alkanut rakentamaan uutta kilpasivuvaunumoottoripyörää, mutta se ei vielä tälle kisakaudelle valmistu. Ennen varsinaisen kisakauden alkua kävimme harjoittelemassa Alastaron radalla, jossa samalla yleisöllä oli mahdollisuus tulla sivuvaunumoottoripyörän kyytiin ihan kokeilumielessä. Muutamia rohkeita uskaltautuikin rataa kiertämään. Muuten harjoittelu jää aika vähäiseksi ihan rahan ja ennenkaikkea ajan takia. Rataharjotteluaikoja on vaikea saada viikonloppuisin ja viikolla muut tiimin jäsenet ovat töissä, joten eivät yksinkertaisesti pääse lähtemään.

Joonas Salu on luvannut olla purkkarina tällä kaudella kaikki SM-osakilpailut ja Imatranajon. Kasperi Arokivi kävi Alastarolla kokeilemassa purkkarin paikalla ja innostui lajista. Hän tulee toiseen Pärnussa ajettavaan kisaan mukaan. Hänestä tehdään uusi Aki Aalto.

– Vielä on auki lähdetäänkö SM-kisakauden jälkeen syys-lokakuussa Asseniin ja Hockenheimiin kuten viime vuonna. Jos joku muu saataisiin matkaan mukaan, niin reissu ei tulisi niin kalliiksi. Tällä kaudella on voitettava ainakin Oippi ja Roope (Jari Oinonen/Roope Pitkonen). Olemme kaikin puolin valmiina kauden avajaiskisoihin, vakuuttaa Markku Artiola.

Tällä hetkellä MM-kakkosina olevat Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta ovat mukana Botniaringillä. Saattaa olla ainoa kisa, missä parivaljakko nähdään Suomessa?

Tällä hetkellä MM-kakkosina olevat Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta ovat mukana Botniaringillä. Saattaa olla ainoa kisa, missä parivaljakko nähdään Suomessa?

MM-kakkoset mukana vain tässä kisassa Suomessa?

Botniaringillä nähdään myös Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen, jotka ovat aloittaneet oman MM-kisakautensa sijoittuen toiseksi Ranskan Le Mans:ssa ajetussa Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa.

– Tulevana viikonloppuna on kiva lähteä tauon jälkeen herättelemään itseään taas tosi toimiin. MM-kausi jatkuu viikkoa ennen juhannusta Kroatiassa ja juhannuksena sitten Unkarissa. Lisäksi tämä SM-viikonloppu on hyvä sauma testata pyörässä erilaisia säätöjä, niin alustassa kuin moottorin ohjauksessa.

– SM-viikonlopusta odotetaan hyviä testi- ja harjoituskilometrejä. Toivotaan kaikille onnistunutta SM-kauden avausta. MM-kisoista odotetaan tasaisia sijoituksia. Podiumille olisi mahduttava, että mitali olisi mahdollinen. SM-kisojen ja MM-kisojen kisakalentereissa on päällekkäisyyksiä, joten vielä ei osata sanoa, pystymmekö osallistumaan muihin SM-kisoihin, kertoo Kirsi Kainulainen.

Ulla Kulju Alastaron radalla kuvattuna.

Ulla Kulju Alastaron radalla kuvattuna.

Tämän vuoden avajaiskisoissa nähdään lisäksi muun muassa Lappeenrannassa varusmiespalvelustaan suorittava Niki Tuuli ja Star Service Cup-sarjassa debytoiva, paljon mediahuomiota ennakkoon saanut Ulla Kulju.

Sääennustus lupaa loistavaa keliä SM-ratamoottoripyöräilyn avajaisviikonlopulle, joten kannattaa tulla katsomaan.

Niki Tuuli mp-messuilla pari vuotta sitten.

Niki Tuuli mp-messuilla pari vuotta sitten.