Kilpailu lähti hyvin käyntiin, sillä Appe voitti ensimmäisen erän. Tämä antoi tahdin joukkueelle, sillä toisessa erässä joukkue otti puhtaan viis-ykkösen Haukkojen parista Kauko Nieminen-Joona Partanen. Neljännestä erästä Nicce ja Appe otti puolestaan 5-1 voiton Seinäjoen Vuolaksen veljeksistä. Ensimmäiselle lanaustauolle siirryttäessä Ankkureilla oli puhdas tili kolmesta erästä.

Erässä seitsemän voittotahti jatkui. Tosin nyt tuli pistemenetys, sillä Jessen voittamassa erässä Niilo Vuolas ehti ennen Nicceä ruutulipulle. Erässä 8 Appe ja Jesse taistelivat kotijoukkueen kanssa tasan 3-3. Erässä 11. Nicce ja Appe ottivat 5-1 voiton Haukkojen Siltaniemestä ja Niemisestä. Kilpailu oli nyt puolivälissä ja Ankkurit piti kärkipaikkaa.

Draamaa erässä 12

Erään 12 mahtui dramatiikkaa oikeen huolella. Ensimmäisellä yrityksellä Jesse ja kotijoukkueen Teemu Lahti väänsivät pisteistä oikeen tosissaan. Taistelu päättyi erän puolivälissä etukaarteessa Jessen kaatumiseen ja hylkäykseen. Toisella yrityksellä etukaarteessa Apen ja Jari Mäkisen pyörät osuivat toisiinsa ja Mäkinen kaatui. Niin sanotun ekapään säännön tulkintana kaikki kolme uusintaan. Kolmannella yrityksellä erä saatiin viimein ajettua ja siinä Appe joutui antumaan Mäkiselle ja Lahdelle. Nyt kotijoukkue Sand Blowers nousi Ankkurien kanssa tasoihin.

Erässä 15. Haukat vei Ankkureita 5-1. Erässä Nicce pyörähti nurin mutta onneksi mitään ei sattunut. Erässä 17. pisteet jälleen jaettiin kotijoukkueen kanssa. Hendersson voitti erän, mutta Appe ja Nicce ehtivät maaliin ennen Teemu Lahtea. Erässä 18. Appe ja Jesse ottivat 5-1 voiton Kotkista ja samalla varmistui ottelun kakkossija.

– Olen tyytyväinen joukkueen taisteluun. Niccen suoritus oli kova, erävoitto Kake Niemisestä oli mahtava. Omaan ajoon olen tyytyväinen. Jotain siitä vielä puuttui, mutta kun kaikki saadaan kohdilleen niin täältä tullaan, kommentoi kapteeni Jesse.

– Kokonaisuutena kauden alku on ollut hyvä. Talven ja kevään aikana on saatu kuntoa nostettua ja on saanut täysin keskittyä tekemiseen. Se näkyy suorituksessa, jatkaa Jesse tyytyväisenä.

Tulokset:

• 1. Sand Blowers, Hyvinkää 38: Jari Mäkinen 13, Daniel Hendersson 13, Teemu Lahti 12
  • 2. Ankkurit, Varkaus 35: Appe Mustonen 13 (3,2,1,2,1,2,2), Jesse Mustonen 12 (3,3,2,d,1,3), Nicce Säyriö 10 (2,3,1,3,R,1)
  • 3. Haukat, Lahti 28: Kauko Nieminen 10, Jooa Partanen 9, Niko Siltaniemi 5, Jiri Nieminen 4
  • 4. Kotkat, Seinäjoki 11: Niilo Vuolas 6, Antti Vuolas 2, Henri Ahlbom 2, Markku Autio 1