Indian Scout FTR750 on osoitus siitä, että Indian Motorcycle haluaa kovasti palata AMA Pro flat track -kisasarjaan. Siitä mallinimikin: FTR on lyhenne sanoista Flat Track Racer.

Uusi malli paljastettiin "Motorcycles as Art" -teollisuustapahtumassa Buffalo Chipillä Sturgisissa.

Paikalla oli myös kaksi legendaarista Indian Wreckingin kisamiehistön jäsentä, Bobby Hill ja Bill Tuman, jotka molemmat ovat AMA:n Hall of Famen jäseniä. Alkuperäisen Indian Wrecking Crew'n kolmas jäsen Ernie Beckman kuoli 1999.

Indian Scout FTR750 flat-track racer.

Pyörä julkistettiin varustettuna numerolla "51", joka oli Indianille viimeksi Grand National -mestaruuden voittaneen Bill Tumanin kilpailunumero vuonna 1953.

– Voittamisen ja kilpailemisen perinne on tämän brändin elinneste, ja jokainen läsnäolijoista oli selvästi ylpeä saadessaan olla mukana tässä tärkeässä hetkessä Indian Motorcyclesin palatessa mukaan ammattimaiseen flat track -kisatoimintaan, totesi Indianin Steve Menneto. – Meillä on uskomaton suunnittelijoiden ja insinöörien tiimi tekemässä töitä tämän asian parissa, ja kaikki me olemme syvästi sitoutuneet rakentamaan maailmanluokan kisaohjelman, joka vetää vetoja legendaariselle ratahistoriallemme.

Pyörässä on vääntävä ja korkealta kiertävä kustomoitu V-Twin-moottori, joka on Indianin omaa kehitystyötä, ja se on ripustettu ainutlaatuiseen teräsrunkoo, joka sallii tiukan akselivälin, suuren keskelle sijoitetun ilmanpuhdistimen ja kevyet hiilikuituikatteet.

Kisakäyttöön tarkoitetun pyörän design heijastelee Indianin historian tärkeimpien kisamallien perimää mukaan lukien Big Base Scout -malli. Se oli historiallinen pyörä, joka voitti Daytonassa, dominoi kisoja aikanaan ympäri maan, ja jolla edelleen ajetaan classic-kisoissa kilpaa.

Indianin tiedotteen mukaan lisätietoja pyörästä on luvassa myöhemmin.