Intialainen Mahindra & Mahindra on suuri autovalmistaja, joka havittelee osuuksia maan massiivisista mp-markkinoista. Siinä toivossa se jo aiemmin osti sikäläisen mp-merkin Kineticin, mutta se ei tuonut vielä riittävästi alalle. Toissasyksynä yritys osti 51 % Peugeotin skootterivalmistuksesta, ja tänä keväänä sen kerrottiin katselevan jompaa kumpaa vanhaa brittimerkkiä Nortonia tai BSA:ta sillä silmällä.

Nyt Mahindra on ostanut BSA Company Limited:in tuotebrändin 3,4 miljoonalla punnalla, 3,8 miljoonalla eurolla 21.10. Jos tarkkoja ollaan, BSA:n omistaa nyt Mahindran tytäryhtiö CLPL (Classic Legends Pvt Ltd).

Kauppa on kova, sillä BSA myi samalla kaiken liiketoimintansa Mahindralle. Tosin liikevaihto tilikaudella 2015/16 oli vain 28 233 puntaa, kertoo Motofire.

Mahindra on käyttänyt Kineticin hankinnasta lähtien aikaansa toimivan tuotanto- ja jakeluketjun rakentamiseen, joten on mielenkiintoista nähdä, millaisia BSA-malleja aikanaan ilmestyy markkinoille.

Innoittajana on varmaankin toiminut intialaisomisteinen Royal Enfield, jonka kasvu tuntuu jatkuvan koko ajan tähtitieteellisen voimakkaana.

Aiheesta aiemmin:

Peugeotin skoottereille löytyi ostaja Intiasta

Legendaarinen brittipyörämerkki on päätymässä yllättävään omistukseen