Tämän kaupan myötä Duell Bike-Center Oy:stä tulee alan suurin toimija Pohjoismaissa. Konsernin liikevaihdon vuodelle 2015 odotetaan nousevan 33 miljoonaan euroon vuoden 2013 24 miljoonasta eurosta. Duell Bike-Center Oy:n liikevoitto verojen jälkeen on ollut tasaisesti 2 ja 3 miljoonan välissä viimeiset 10 vuotta, ja yrityksen Dun and Bradstreet –luottoluokitus on AAA Gold.

Kauppa pitää sisällään merkkiedustukset, varastot ja avainhenkilöt kyseisten tuoteryhmien osalta sekä Garage24-tavaramerkin Ruotsissa tapahtuvaa liiketoimintaa varten.

Jofrab säilyttää itsellään 60 % liikevaihdostaan keskittyen jo 35 vuoden ajalta tuttuihin tuoteryhmiin: Metsänhoito, puutarhanhoito, polkupyöräily ja mopot.

– Tukkumyynnin täytyy kehittyä, ja olen erittäin iloinen että löysimme Pohjoismaisen ratkaisun motor sports –liiketoiminnallemme. Duellilla on suomalaisena yrityksenä erinomainen maine, ja tämä on äärimmäisen positiivinen lopputulos jälleenmyyjillemme, tavarantoimittajillemme ja henkilökunnallemme. Ja monet puutarhanhoito- ja polkupyörämyyjämme ovat tyytyväisiä tietäessään, että olemme ottaneet Jofrab-nimen taas käyttöön, toteaa Frederik Rudbäck, Jofrab AB:n toimitusjohtaja.

– Ruotsalaiset jälleenmyyjät ovat ottaneet meidät jo nyt erittäin hyvin vastaan, vaikka olemme toimineet Ruotsissa vasta vuoden. Yhdessä Garage24:n monipuolisen valikoiman kanssa voimme nyt tarjota täyden valikoiman johtavia tuotemerkkejä ja korkealuokkaista laatua, palvelua ja toimituksia”, tiivistää Tom Nylund, Duell Bike Center Oy:n toimitusjohtaja.

Garage24/DBC-Sweden toimii tulevaisuudessa Ruotsissa maahantuojana monille maailmanlaajuisesti tunnetuille tuotemerkeille kuten Schuberth, Alpinestars, Givi, HJC, Castrol, Maxima, Pirelli, Metzeler, Brembo, Yuasa, Regina, JT, HiFlo, Prox, UFO, ToBe, Snow People ja Fox Shocks. Nykyiset merkkiedustukset Ruotsissa ja Suomessa Duellilla ja muilla toimijoilla säilyvät ennallaan.

Jälleenmyyjät Ruotsissa tekevät tilauksensa huhtikuusta lähtien garage24.se –sivuston kautta. Jofrab vastaa toimituksista Ruotsissa molempien yritysten osalta. Jofrab myös tuottaa jatkossakin varastopalvelut, verkkopalvelut ja logistiikan DBC-Swedenille ja Jofrabille.

Duell Bike Center Oy on Vaasassa sijaitseva kotimainen maahantuontiyritys. Se on erikoistunut crossi-, katumoottoripyörä-, mopo-, moottorikelkka-, hiihto-, mönkijä- ja veneilytuotteiden jakeluun Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Yrityksellä on 50 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli 24 miljoonaa euroa.

Garage24 / Jofrab AB on Tranåssa sijaitseva ruotsalainen maahantuontiyritys. Se on erikoistunut crossi-, katumoottoripyörä-, moottorikelkka-, mönkijä-, metsänhoito-, puutarhanhoito-, polkupyörä- ja mopotuotteiden jakeluun Ruotsissa. Yrityksellä on 52 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2013 oli 18 miljoonaa euroa.