Ranskassa astui jo voimaan ajokäsineiden käyttöpakko moottoripyöräillessä, mutta lisäksi on kaksi muuta asiaa, joiden osalta hallitus tiukensi otettaan.

Ensinnäkin rajuihin ylinopeuksiin kohdennetut rangaistukset kovenevat. Niillä tarkoitetaan tässä tapauksessa nopeuksia, jotka ylittävät yli 50 kilometrillä tunnissa vallitsevan nopeusrajoituksen. Eli jos esimerkiksi ajaa 60 km/h alueella 111 km/h nopeutta, niin poliisilla on oikeus tehdä ajoneuvo liikkumattomaksi ja takavarikoida se välittömästi.

Takavarikointi on mahdollista seitsemän päivän ajaksi, eli siksi aikaa, minkä hallinnollinen prosessi kestää. Tuomari päättää, voidaanko ajoneuvo ottaa uudelleen käyttöön.

Ajoneuvon kuljettaja maksaa takavarikon sekä saattaa lisäksi joutua maksamaan noin 1500 euron sakon, menettää kuusi pistettä ajokortistaan, ja menettää ajokorttinsa kolmeksi vuodeksi, sekä pahimmillaan joutuu luovuttamaan ajoneuvonsa valtiolle.

Väärennetty ajokortti

Toinen tiukennus koskee väärennetyllä ajokortilla matkassa olevia. Aiemmin heitä syytettiin väärennyksestä ja väärennetyn dokumentin käytöstä, jolloin rangaistus pahimmillaan oli 45 000 euron sakko ja kolme vuotta vankeutta.

Nyt hallitus kuitenkin tiukensi tuomiota. Sakko voi pahimmillaan olla 75 000 euroa, ja vankilakomennus kestää jopa viisi vuotta, kertoo Motomag.

Vaikka molemmat toimenpiteet tuntuvat jyrkiltä, meillä ei tietenkään voi olla tietoa siitä, minkä suuruusluokan ongelmia nämä Ranskassa ovat. Ne saattavat heijastavat todellisia akuutteja probleemeja, jotka halutaan kitkeä pois.

Jokainen moottoripyöräilijä tietää, että ajamalla 50 km/h yli yleisen nopeusrajoituksen ja liikennevirran ottaa todella kovia riskejä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Pelottavat monitoimitutkat tulossa Ranskaan 2017 - muista kun liikut siellä

Lainsäätäjän ote tiukkenee: Ranskassa ajokäsineet pakollisiksi moottoripyöräillessä - myös matkustajalle

Ranska kiristää otetta moottoripyöräilystä: ajokieltoja, korttitiukennuksia