Pilotiin haettiin rahoitus joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta. Se onnistui viime kesäkuussa päättyneessä kampanjassa keräämään valtavan potin: 4 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Se sai rahoitusta 3180 %, mikä lienee ennätyksellistä.

Hankkeen idean isä ja Waverly Labsin perustaja Andrew Ochoa ei oheisella videolla viisaasti kyllä (tekijänoikeudet, tekijänoikeudet) viittaa millään tavalla Douglas Adamsiin, Linnunradan käsikirjaan tai baabelinkalaan, vaan kertoo idean syntyneen siitä, että hänen tyttöystävänsä puhuu ranskaa, kun hän taas kommunikoi englanniksi.

Waverly Labs mainostaa Pilotia välineeksi, joka auttaa rakentamaan maailmaa ilman kielimuuria. Laite toimii siten, että kun toinen puhuu vaikkapa ranskaa, kuuloke kääntää lennossa toisen tuottaman lauseen esimerkiksi englanniksi. Käännöksessä käytetään älypuhelinsovellusta sekä älypuhelimen mikroprosessorin tarjoamaa suorituskykyä.

Värivaihtoehtoja on ainakin kolme.

Värivaihtoehtoja on ainakin kolme.

Kyseessä on maailman ensimmäinen älykäs puheentunnistukseen ja kääntämiseen kykenevä korvakuuloke.

Ensimmäisessä vaiheessa kahdenkeskiseen kommunikaatioon tarvitaan kuulokepari - kuuloke kummallekin keskustelijalle - jotka voivat keskustella keskenään. Kuuloke ei käännä ulkopuolisia ääniä. Tulevan sukupolven laitteet kehitetään kääntämään kaikkea ympärillä kuuluvaa puhetta.

Käännöksessä on valmistajan mukaan parin sekunnin viive, mutta sitä pyritään lyhentämään. 

Konekäännös sisältää tietysti aina virhemahdollisuuden, mutta mitä pidempään ja enemmän kaksi keskenään keskustelevaa henkilöä sitä käyttää, sen paremmin kääntäminen sujuu.

Kuulokkeet toimivat älypuhelimen sovelluksen avulla.

Kuulokkeet toimivat älypuhelimen sovelluksen avulla.

Laite vaatii toimiakseen myös jatkuvan internet-yhteyden. Työn alla on versio, jonka pitäisi valmistua ensi syksyn tai talven mittaan.

Pilotin hinta on 199 dollaria, 190 euroa. Päälle tulevat postituskulut. Pilotia voi tilata ja siihen voi tutustua joko sen Indiegogo-kampanjasivulla tai valmistajan kotisivuilla.

Laite tukee aluksi seuraavia kieliä: englanti, espanja, ranska, italia, portugali sekä jatkossa ensi vaiheessa saksaa, tanskaa, ruotsia, venäjää, ukrainaa, tsekkiä ja puolaa jne. Kieliä lisätään tarpeen mukaan.

Kuulokkeet kuulostavat sopivilta myös moottoripyöräilijän käyttöön. Eivätkä vie paljoa tilaa.