"Lunar motorbike:sta" eli Kuumoottoripyörästä on melko vähän tietoa saatavilla, nekin lähinnä toisen käden lähteiden kautta, mutta se oli suunnitteilla ilmeisesti varakulkuneuvoksi Apollo 15:sta lennolle siltä varalta, ettei varsinainen kuukulkuneuvo ehtisi valmistua, tai käytettäväksi Apollo 20:n lennolla osaksi korvaamassa kuuautoa.

Kuuauto totteli myös nimeä Lunar Roving Vehicle, LRV, ja yleensä se tunnettiin nimellä "Kuumönkijä", "Moon Buggy".

Kuumoottoripyörä oli yksi vaihtoehto monista kulkimista, mitä NASA kehitteli Kuuohjelmaa varten, eikä se ollut ainoa, joka hylättiin. Esimerkiksi NASA:n suunnitelman liikkuvasta geologian laboratoriosta yli vedettiin ruksi niin ikään.

Jutun otsikkokuvassa kuumoottoripyörän protoa testataan matalan, 1/6-painovoiman kentässä Nasan testikeskuksessa. Kuumoottoripyörän toteuttamisessa oli omat ongelmansa. Koska Kuussa ei ole ilmakehää, pyörän sähkömoottoria ei voinut jäähdyttää ilmalla, vaan sen jäähdyttämiseen käytettiin mehiläisvahaa. Kun vaha suli kauttaaltaan ja kuumeni liikaa, pyörää ei voinut käyttää, vaan sen oli annettava jäähtyä, kunnes vaha oli kovettunut uudelleen.

Omituinen pötkö pyörän oikealla kyljellä on mehiläisvahaa täynnä oleva jäähdytin.

Omituinen pötkö pyörän oikealla kyljellä on mehiläisvahaa täynnä oleva jäähdytin.