Jawa moottoripyöräasut by Hanx valmistetaan Oravikosken tehtaalla, joten kaikki on merkitty myös "Tehty Suomessa" -merkein. Jawapukujen tilauksien vastaanotosta huolehtii JawaTalli, mistä näitä erikoispukuja voi tiedustella.

JawaTalli Oy on vuonna 2013 perustettu kouvolalainen, Myllykoskella toimiva perheyritys. Eila Parosen ja Arto Heinon liike-ideana on maahantuoda ja jälleenmyydä Jawa moottoripyöriä, niiden varaosia sekä Jawa-tuotteita ja Jawasakki ry.n kerhotuotteita. JawaTalli keskittyy toiminnassaan 2000-luvun moottoripyöriin ja niiden varaosiin. Kouvolassa sijaitsevan kivijalkakaupan lisäksi JawaTalli esittelee ja myy tuotteitaan verkkokaupassa (www.jawatalli.fi) sekä messuilla ym. moottoripyörätapahtumissa.

Innostus Jawa moottoripyöriin on peruja heidän vanhemmiltaan.

– Heidän muistoillaan on merkittävä osa innostukseemme ja ensimmäisten Jawojen valmistumiseen tallissamme, kertovat Eila Paronen ja Arto Heino. Pekantie 48 tallissa Myllykoskella Arto on rakentanut itse pari veteraanipyörää ja ajan myötä huoltanut ja korjannut uudempia malleja.

Kumpikin ajaa Jawaa; Arto Jawa 660 Sportardia ja Eila uutta Jawa 350 OHC.tä. JawaTallin toiveena on, että Jawan uudet mallit löytäisivät paikkansa myös Suomessa, ovathan vanhemmat Jawat merkittävä osa Suomen moottoripyöräilyn historiaa niin maanteillä kuin kilparadoilla.

Hanx Suomi Oy on leppävirtalainen, kohta 30-vuotias perheyritys. Yritys suunnittelee ja valmistaa tekstiiliajoasuja Oravikoskella omalla tehtaalla. Oma myymälä ketju ja verkkokauppa mahdollistivat uniikkien moottoripyöräajoasujen valmistuksen myös mittojen mukaan. Kaikki Oravikoskella valmistettavat tuotteet ovat ansainneet Suomalaisen työnliiton Tehty Suomessa merkinnän.

Hanxin ja JawaTallin yhteistyö jatkuu myös Hanx-myymälöissä tapahtuvissa koeajotapahtumissa.