Metropolialueen poliisi, joka lontoolaisten keskuudessa tunnetaan yksinkertaisesti nimellä "The Met" on käynnistänyt Be Safe -kampanjan erityisesti skoottereiden omistajille, miten nämä voisivat vähentää riskiä, että heidän ajoneuvonsa varastettaisiin. Skootterinkuljettajat ovat erityiskohderyhmänä siksi, että he eivät todennäköisemmin käytä vahvasti suojaavia turvavälineitä verrattuna esimerkiksi moottoripyöräilijöihin, jotka ovat innostuneita moottoripyöräilystä.

Skootterivarkauksien määrä on noussut yli 50 % Lontoossa kahden viime vuoden aikana. Se on samalla linkitetty kasvavaan rikollisuuteen, jossa niitä käytetään muiden rikosten tekemiseen, kuten puhelinten varastamiseen.

Ketjun rälläköinti hidastaa varastamista. Kuvakaappaus oheiselta videolta.

Ketjun rälläköinti hidastaa varastamista. Kuvakaappaus oheiselta videolta.

Kampanjan avulla rohkaistaan kuljettajia lisäämään skoottereidensa turvallisuutta, jotta ne eivät olisi niin helposti varastettavissa. Kampanjan tunnuslause on: "Mitä näkyvämpää turvallisuus on, sitä vähemmän näkyvä skootterisi on varkaille. Ylimääräisten varokeinojen lisääminen tekee siitä vaikeammin varastettavan".

Kampanjaan kuuluu allanäkyvä video, jossa esitellään, miten helppoa on varastaa skootteri sekä miten lukita skootteri oikeaoppisesti. Kampanjassa hyödynnetään myös sosiaalista mediaa, digimainontaa sekä käytännön valistustapahtumia jne.

Mutta ydinohje kuitenkin on, että varkauksien estämiseksi pitäisi käyttää vähintään kahta turvakeinoa, jotta riski olisi pienempi. Sellaisia voivat olla esimerkiksi lukita skootteri takaosastaan ketjulla johonkin ja lisäksi käyttää jarrulevylukkoa tai vastaavaa etupyörässä.

Lisätietoja moottoripyörän ja skootterin turvakeinoista The Metin sivuilla täällä sekä itse kampanjasta täällä. Mikäli allaoleva video ei jostain syystä näy, voit katsoa sen täällä.