Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja tulee tekemään paluun Suomeen lähes 40 vuoden jälkeen, kun kuninkuusluokan osakilpailu ajetaan Iittiin rakenteilla olevalla KymiRing-radalla. MotoGP-sarjan markkinoinnilliset oikeudet omistava Dorna Sports on jo vahvistanut Suomen palaavan MM-kalenteriin, mutta kilpailun ajankohta on vielä auki.

Ensi viikon tiistaina Dorna Sportsin pääjohtaja Carmelo Ezpelata saapuu seurueineen Suomeen. Keskiviikkona 2.8. klo 15.30 Helsingin Musiikkitalolla järjestetään lehdistötilaisuus, jossa Dorna julkistaa ehdotuksensa Suomen MM-osakilpailun ajankohdasta. Lehdistötilaisuudessa ovat paikalla eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, Dorna Sportsin pääjohtaja Carmelo Ezpeleta, Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala, KymiRingin hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg sekä KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola.

– MotoGP-osakilpailun saaminen Suomeen on mahtava asia. Se tuo aikamoisen potkun Suomen moottoripyöräurheilulle ja koko Suomen moottoriurheilulle. Odotamme erittäin innoissamme tulevaa kilpailua, iloitsee Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala.

– Kilpailun taloudellinen vaikutus Iitin, Kouvolan ja Lahden alueille on merkittävä. Vaikutukset ulottuvat tietenkin myös Helsinkiin. Odotamme, että Suomen MotoGP-osakilpailua saapuu paikanpäälle katsomaan arviolta 100.000 ihmistä. Luonnollisesti television kautta Suomi saa huikeaa näkyvyyttä ympäri maailman, Nevala jatkaa.

Lisätietoa KymiRingistä täältä.