MotoGP-sarjan kauden 14:s MM-osakilpailu Espanjan Aragonissa oli KTM:n testikuljettajalta Mika Kalliolta jälleen kerran upea osoitus miehen potentiaalista. Villillä kortilla kilpailuun osallistunut suomalainen starttasi ruudusta 12 ja nousi jo ensimmäisen kierroksen aikana kahdeksanneksi. Ruutulippua suomalainen tervehti sijalla 11.

– Tulokseen voi olla tosi tyytyväinen. Toki olisin mielelläni ollut kymmenen parhaan joukossa, mutta täytyy muistaa, että tämä on sekä minulle että meidän testitiimille vasta kolmas kisa tällä kaudella, Kallio toteaa.

Mies onnistui ajamaan vielä kilpailun puolivälissä seitsemän sekunnin päässä kärjestä, kunnes hänen takarenkaansa alkoi jälleen kulua dramaattisesti. Kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua suomalainen joutui päästämään KTM:n tehdaskuljettajan Espanjan Pol Espargaron ohitseen. Maaliin hän saapui aivan kymmenenneksi sijoittuneen Espargaron kannoilla.

– Sain alussa hyvin poimittua muutamia päänahkoja ja meno oli hyvää aina puoliväliin saakka. Sitten alkoi tämä perinteinen rengasongelma. Yritin pitkään painia Polin (Espargaro) kanssa, mutta lopulta ei ollut paljon tehtävissä.

– Harmitus kuitenkin suli heti, kun ajoin varikkoboksiin ja näin KTM:n johdon ja omien mekaanikkojeni naamat. He olivat erittäin iloisia tästä suorituksesta. Vaikka oma kunnianhimo olisi korkeammalla tasolla, niin pitää muistaa, että meiltä puuttuu kisarutiini ja siinä mielessä otin kyllä hyvillä mielin onnittelut tiimiltä vastaan.

KTM:n toinen tehdaskuljettaja Iso-Britannian Bradley Smith jäi jälleen kauaksi Kalliosta. Hän ylitti maalilinjan sijalla 19 lähes 20 sekuntia suomalaisen perässä. Jo Itävallan kilpailun jälkeen Kallion oltua paras KTM-kuljettaja, on spekuloitu hänen ja Smithin vaihtavan paikkoja ensi kaudeksi.

– Nyt osoitettiin, että Itävallan tulos ei ollut sattumaa, vaan pystyttiin jälleen pitämään se taso ja tekemään hyvä suoritus, Kallio myhäilee.

MotoGP-luokan podiumin täytti kotiyleisön riemuksi espanjalaiskolmikko. Hondan Marc Marquez vei voiton, hänen tiimikaverinsa Dani Pedrosa ajoi toiseksi ja Ducatin Jorge Lorenzo täydensi palkintokorokkeen kolmannella sijalla.

Ajo Motorsportin Moto2-kuskeille hieno tulos

Aki Ajon Moto2-luokan kuljettajat tekivät hienot suoritukset. Paalupaikalta startannut Portugalin Miguel Oliveira pääsi palkintokorokkeelle sijoituttuaan kolmanneksi ja ruudusta 20 kisaan lähtenyt Etelä-Afrikan Brad Binder nousi upeasti viidenneksi. Moto2-luokan voiton vei Italian Franco Morbidelli ja toiseksi sijoittui hänen maanmiehensä Mattia Pasini.

Moto3-luokassa Peugeot MC Saxoprintin väreissä tällä kaudella debytoiva Patrik Pulkkinen jäi viimeiseksi ylittäen maaliviivan sijalla 29. Ajo Motorsportin hollantilaiskuljettaja Bo Bendsneyder oli 17:s ja hänen tiimikaverinsa Italian Niccolo Antonelli tervehti ruutulippua aivan hänen takanaan sijalla 18. Moto3-luokan voittoon ajoi Espanjan Joan Mir ennen Italialaiskaksikkoa Fabio Di Giannantoniota ja Enea Bastianinia.

MotoGP-sarjassa on vuorossa kolmen kaukomaan kiertue ennen Espanjan Valenciassa ajettavaa MM-finaalia. Seuraava osakilpailu ajetaan 15. lokakuuta Japanissa.

Kaikkien luokkien tulokset täältä.

MotoGP-luokan Aragonin osakilpailun tulokset

  • Km/h Aika
  • 1 Marc MARQUEZ SPA Repsol Honda Team Honda 166.3 42’06.816
  • 2 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team Honda 166.3 +0.879
  • 3 Jorge LORENZO SPA Ducati Team Ducati 166.2 +2.028
  • 4 Maverick VIÑALES SPA Movistar Yamaha MotoGP Yamaha 166.0 +5.256
  • 5 Valentino ROSSI ITA Movistar Yamaha MotoGP Yamaha 165.9 +5.882
  • 10 Pol ESPARGARO SPA Red Bull KTM Factory Racing KTM 165.4 +14.075
  • 11 Mika KALLIO FIN Red Bull KTM Factory Racing KTM 165.2 +17.192
  • 19 Bradley SMITH GBR Red Bull KTM Factory Racing KTM 164.0 +36.296