Auton kuljettaja, nimeltään Mario Bove, törmäsi mustan Honda CBR900RR:n perään hopeisella Mercedes C320:llaan Brightonissa 27. kesäkuuta 2016.

Sattumus tapahtui sen jälkeen kun osapuolien välillä oli käyty sanasotaa 63-vuotiaan Boven tavasta ajaa.

Törmäämisensä jälkeen Bove pakeni jättäen 26-vuotiaan moottoripyörän kuljettajan ja 20-vuotiaan kyydissä olleen naisen lievästi loukkaantuneina tapahtumapaikalle.

Tapahtuma tallentui onneksi valvontakameran nauhalle.

Motoristi tunnisti Boven brightonilaiseksi ravintoloitsijaksi, ja lisävarmuutta saatiin siitä, että hänen autonsa eturekisterikilpi oli pudonnut kolaripaikalle törmäyksen seurauksena.

Kesäkuussa Bove todettiin syylliseksi vaaralliseen ajamiseen ja kahden vamman aiheuttamiseen ja häneltä vietiin myös ajokortti sekä passitettiin odottamaan lopullista tuomiota.

Syyskuussa mies kuitenkin kärähti kortitta-ajamisesta, ja 12. lokakuuta hänet tuomittiin 12 kuukaudeksi vankeuteen ja kiellettiin ajo-oikeus 30 kuukaudeksi. Hän joutuu myös suorittamaan laajennetun ajokokeen, mikäli haluaa saada ajokorttinsa takaisin.

Mario Bove.

Mario Bove.

Poliisin kommentin mukaan nuorella parilla oli onnea matkassa, kun eivät loukkaantuneet pahemmin, sillä Boven törmäys työnsi heidät vastaantulevan liikenteen väylälle varsin vilkkaan iltapäiväliikenteen aikana.

Motoristi, joka haluaa pysyä nimettömänä, kertoi puolestaan, että vielä yli vuoden onnettomuuden jälkeen molemmat tieraivon uhrit kärsivät edelleen saamistaan vammoista ja sen aiheuttamasta mielentilasta.

– Se on muuttanut sekä minun että tyttöystäväni elämäntapaa, ja vaikuttanut jopa päivittäisiin tekemisiimme. Olemme luopuneet harrastuksistamme kuten uimisesta, pitkistä kävelyistä ja moottoripyöräajeluista. Se on myös aiheuttanut paineita parisuhteeseemme.

– Bove ei osoittanut pienintäkään katumusta karaten onnettomuuspaikalta ilman huolen häivää. Me olisimme voineet kuolla tai olla kuolemaisillamme ilman, että hänellä olisi ollut mitään tietoa tekonsa seurauksista. Hän kolaroi meidän pyöräämme tarkoituksenaan vahingoittaa meitä ja onnistui tavoitteessaan. Niin tehdessään hän on myös vaarantanut oman aikansa ja elämänsä perheensä kanssa sekä liiketoimintansa.

– Brightonin ja Hoven Poliisi ovat olleet minun ja tyttöystäväni tukena koko ajan, ja säännöllisesti pitäneet yhteyttä ja seuranneet, miten voimme. Haluamme molemmat kiittää poliisia, terveydenhoidon henkilökuntaa sekä lähimmäisiämme heidän työstään ja välittämisestä.

Videolta näkyy yksi asia, mikä ehkä osaltaan auttoi siinä, ettei motoristiparille suoraan törmäyksessä käynyt pahemmin. Onneksi kyseessä oli uudehko Mersu, jossa on keulassa törmäyksessä kokoonpainuva turvavyöhyke, minkä näkee kuvassa antavan periksi. Vanhanaikaisella umpirautaisella vastaavalla jälki olisi epäilemättä ollut pahempaa ja törmäys huomattavasti vaarallisempi noinkin isolla nopeuserolla.

Asiasta kertoi Sussexin poliisi. Mikäli video ei näy alla, sen voi katsoa täällä.