Bernalillon piirikunnan seriffintoimistosta annettiin välikohtauksen jälkeen lausunto, että "Alueella liikkui noin 50 motoristin joukko, joka blokkasi liikennettä ja ajoi aggressiivisesti sekä kilpaa tiellä".

Lisäksi se kertoi, että "Apulaissseriffien mukaan moottoripyörät piiritti partioauton ja viittoivat, minkä poliisit tunnistivat jengikieleksi joka osoitettiin heidän suuntaansa. Apulaisseriffi, joka istui matkustajan paikalla, veti virka-aseensa esiin, koska hän pelkäsi välitöntä pahoinpitelyä".

Tunti tapahtuneen jälkeen Bernalillon poliisit kävivät sähköpostinvaihtoa jossa korostetiin tilanteen vaarallisuutta ja todettiin, että vaaleanpunaiseen asuun pukeutunut motoristi oli kiilannut lähelle partioautoa, oikeuttaen poliisin osoittamaan aseella.

Eräs poliisin edustajista, luutnantti AJ Rodriquez, meni jopa niin pitkälle, että hänen mielestään motoristeja pitäisi jatkossakin kohdella samalla tavoin.

Video, jonka yksi ryhmän motoristeista kuvasi, kertoo kuitenkin täysin toisenlaista kieltä tapahtuneesta, kertoo Albuquerque Journal. Tämän videon poliisikin näki ennenkuin alkoi sisäisen sähköpostinvaihdon tapahtuneesta.

Ase näkyy tässä vielä selvemmin.

Aseen esiin vetäjä oli apulaisseriffi Daniel Mauricio.

Poliisin virallinen edustaja kertoi myöhemmin, että asiaa tutkitaan sisäisesti eikä hän voi kommentoida sitä. Piirikunnan poliisin henkilöstö on kuitenkin pysynyt samana, eikä sitä ole ohjeistettu toimimaan tällä tavalla motoristeja kohtaan.

Sheriffi Manuel Gonzales III sanoi tiedotustilaisuudessa kaksi päivää tapahtuneen jälkeen, että apulaisseriffi oli oikeutettu osoittamaan motoristia aseella.

– Moottoripyörällä ajaminen yhdellä renkaalla on liikennesääntörike, ja apulaisseriffien on sallittua näyttää voimankäyttömahdollisuutta vakio-ohjeidemme mukaan, Gonzales totesi.

Tosin hän kertoi, ettei ollut nähnyt oheista videota.

Kuten arvata saattaa videon tulo julkisuuteen on herättänyt voimakasta keskustelua, sillä siitä selviää, että moottoripyöräilijät eivät mitenkään ole piirittäneet tai uhanneet poliisia, vaan kyse on päinvastoin poliisin yllättävän aggressiivisesta toiminnasta motoristia kohtaan.

Tosin tilanteella oli taustansa: alueelta oli tullut kolme puhelinsoittoa, joissa oli valitettu motoristien levottomasta käyttäytymisestä tiellä.

Aiheesta lisää Albuquerque Journalissa. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täältä.