MP-messut tahtoo lisätä moottoripyöräilyä ja tehdä moottoripyöräkortin hankkimisen entistä helpommaksi ja edullisemmaksi. Teoriatunnit sopivat moottoripyöräkortittomien lisäksi myös niille, joilla on jo moottoripyörän ajamiseen oikeuttava ajokortti, mutta eivät ole koskaan ajaneet moottoripyörällä tai eivät ole tehneet sitä pitkään aikaan. MP-messuilla järjestettävät A-luennot sisältävät seuraavat osiot: moottoripyöräilyn erityispiirteet, moottoripyörä ja sen perushallinta, moottoripyöräilijän ajovarusteet, moottoripyörällä liikennetilanteessa, moottoripyörällä maantienopeuksissa ja moottoripyöräilijän vaaratilanteiden välttäminen.

Messuilla järjestettävät luennot ovat osa kevytmoottoripyörän ajokortin (A1), teholtaan rajoitetun moottoripyörän ajokortin (A2) ja teholtaan rajoittamattoman moottoripyörän ajokortin (A) opetusta. Henkilölle, joilla on jo henkilöauton ajokortti (B) MP-messujen tarjoama teoriamäärä riittää moottoripyöräkortin saamiseen. Lisäksi tulee suorittaa ajo-opetusta kuusi tuntia. Niiden joilla ei ole henkilöauton ajokorttia pitää suorittaa moottoripyöräkortin saamiseksi lisäksi kuusi teoriatuntia ja yhdeksän tuntia ajo-opetusta valitsemassaan autokoulussa tai opetusluvan kautta.

Kurssin käyminen messuilla ei edellytä moottoripyöräkortin hankkimista autokoulussa. Luennot antavat erittäin hyvää tietoa moottoripyöräilystä ja ehkäpä antavat potkua haaveena olleen moottoripyöräkortin hankkimiseen. MP-messuilla veloituksetta tarjottavien luentojen hinta autokouluissa on noin 200 euroa.

Kurssit alkavat MP-messuilla perjantaina 2.2. klo 14, lauantaina 3.2. klo 9 ja sunnuntaina 4.2. klo 10. Kurssit on jaksotettu päivittäin kolmeen osioon, joten kurssin voi käydä läpi usean päivän aikana. Jokaiselle kurssille mahtuu 100 oppilasta. Kurssille osallistuminen edellyttää pääsylipun ostoa joko MP-messuille tai MP-miittiin. Kurssille voi ilmoittautua www.haaganautokoulu.fi (Mp-intensiivikurssi).

Kurssin mahdollistavat Haagan Autokoulu ja Suzuki-moottoripyörät.

Messut lauantainakin auki klo 20 asti

Messut ovat avoinna: perjantaina 2.2. klo 10-20, lauantaina 3.2. klo 9-20 ja sunnuntaina 4.2. klo 10-17. Lippuja messuille voi ostaa etukäteen edullisemmin verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com Ennakkoon ostetut liput maksavat 16 e/13 e. Tapahtuman aikana liput maksavat 20 e/16 e.

MP-messut järjestää Messukeskus yhteistyössä Teknisen Kaupan liiton Moottoripyöräjaoston kanssa nyt 13. kertaa. Vuonna 2017 messuilla vieraili 59 000 moottoripyöräilystä kiinnostunutta, koeajoja tehtiin yli 1 200. Messuille osallistui 199 näytteilleasettajaa.