Motoristit eivät pelästyneet perjantaina 2.2. ollutta linja-autojen, raitiovaunujen ja metron lakkoa, vaan tulivat messuille kaikesta huolimatta. MP-messut tilasi liikenteeseen omia MP-messubusseja, jotka kuljettivat motoristeja ja messuilla työskenteleviä Messukeskukseen perjantaina. MP-messujen kävijämäärä pysyi samana kuin mitä se oli vuosi sitten.

Kaupallisesti selkeä käännös

– MP-messuilla myytiin tänä vuonna selkeästi viime vuotista enemmän arvokkaita pyöriä. Kaupallisesti tapahtuma on ollut hyvä. Myynti rullasi ja kertaostos oli suurentunut, kertoo Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa Harley-Davidsonilta. – Motoristeilla tuntui olevan enemmän rahaa käytössä ja päätöksiä ostoista tehtiin helpommin.

Kantar TNS:n kävijätutkimuksen mukaan kävijöistä 60 % harkitsee moottoripyörän tai mopon ostamista seuraavan kolmen vuoden sisällä.

Koeajot kiinnostivat, teoriatunnit täynnä

MP-messujen 600 metrin sisäkoeajoradalla ajettiin noin 1 500 koeajoa. Tänä vuonna moottoripyörät ja mopot olivat lähes koko ajan ajossa.

– Koeajojen määrä kasvoi huomattavasti viime vuodesta. Koeajoradan uusi profiili oli toimiva ja kaikki koeajopyörät olivat radalla lähes taukoamatta koeajoaikoina, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. – Tänä vuonna järjestimme Haagan Autokoulun ja Suzukin kanssa veloituksettomia moottoripyöräajokortin teoriatunteja 500:lle henkilölle. Kaikki paikat varattiin etukäteen. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä 13-18-vuotiaille suunnatussa MP-miitissä perjantaina oli lähes 400 osallistujaa. Näiden uusien tapahtumien tarkoituksena on kasvattaa kiinnostusta moottoripyöräilyä kohtaan ja tehdä uusia motoristeja.

Kävijätutkimus kertoo, että kävijöistä 96 % oli tyytyväisiä tapahtumaan ja 93 % aikoo tulla varmasti tai todennäköisesti MP-messuille myös ensi vuonna. Tapahtuma on vahvasti valtakunnallinen, sillä 59 % kävijöistä tuli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Kantar TNS haastatteli 200 MP-messujen kävijää.

Miss MP18 ja Petrolin palkitut pyörät

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa palkittiin pyöriä lauantaina 3.2. neljässä kilpaluokassa. Rakennettujen moottoripyörien Custom-luokan voitti Heavy Duty Motorcycles pyörällä The Pagan, joka valittiin myös näyttelyn parhaaksi pyöräksi. Street-luokan voitti Tommi Peltoniemen SBT-ONE, Classic-luokan Jani Tukevan Solifer Jallu Edition ja Open-luokan Pertti Liuhasen Apocalypticon. Vuoden Nuori Rakentaja on Timo Hellgren. Tuomariston valinta oli Sami Järvelän The Saint.

Miss MP18:ksi valittiin lauantaina 3.2. Marika Laine Hauholta. Hän oli myös näytteilleasettajien suosikkityttö. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi sijoittui Pauliina Teittinen Jyväskylästä ja toiseksi perintöprinsessaksi Heidi Tapper Vantaalta.

MP 18 -messut järjestettiin 2. – 4.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Seuraavan kerran moottoripyörät ovat esillä Messukeskuksessa 8.6.2018 Suuressa koeajopäivässä. MP 19 -moottoripyörämessut järjestetään ensi vuonna 1.–3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.