Mauno Hermunen tulee kisaamaan alkavalla kaudella supermoton EM-sarjassa SWM-pyörällä. Hän on parhaillaan Italiassa harjoittelemassa uuden pyörän saloja.

Hermunen ei ole kahteen vuoteen ajanut supermotoa, joten suuria tulosodotteita kauden suhteen hänellä ei ole.

– Kyllä se äkkiseltään ihan hyvältä tuntuu, mutta aika outoa ajaa, kun ei ole hirveästi tullut vedettyä supermotoa, Hermunen naurahtaa.

Italialainen SWM-tehdastiimi otti Hermuseen yhteyttä jo viime vuoden puolella, ja suomalainen päätti lähteä vielä kokeilemaan, mihin vauhti riittää ulkomaan kamaralla.

– Kunhan nyt vaan lähden ajelemaan. Tosi vaikea sanoa, miten voisin pärjätä, kun ei yhtään tiedä miten kulkee.

Viime vuodet motocrossin SM-sarjassa kilpaillut Hermunen keskittyy tänä vuonna pelkästään supermotoon. Mies tulee todennäköisesti ajamaan tulevalla kaudella myös muutamia supermoton SM-osakilpailuja.

– Kaikkiin Suomen osakilpailuihin en ehdi osallistua, kun pitää ajaa myös Italian ja Ranskan mestaruussarjoissa.

Mauno Hermunen on vuoden 2013 supermoton maailmanmestari. Kuva: Mauno Hermusen Tiedotus

Mauno Hermunen on vuoden 2013 supermoton maailmanmestari. Kuva: Mauno Hermusen Tiedotus

SWM pohjautuu osaltaan Husqvarnan kauden 2010 kisapyörään, joka on Hermuselle entuudestaan erittäin tuttu työkalu, sillä hän kilpaili Husqvarnan tehdastiimissä, joka oli BMW:n omistuksessa kaudet 2009-2011. KTM:n ostettua Husqvarnan tuotemerkin oikeudet 2013, jäi Italian tehdas vaille käyttöä, joten vanhat työntekijät herättivät henkiin perinteisen enduro- ja trialpyörämerkin SWM:n. Pienelle merkille maailmanmestarin saaminen tiimiin on merkittävä tapa markkinoida pyörää.

– Maahantuojana tämä on meille hemmetin tärkeä juttu, iloitsee SWM:ää Suomessa edustavan MP-Racingin Sauli Penttilä.

– Me teimme Manun kanssa paljon yhteistyötä Husqvarnan aikaan ja hänen Husqvarna SM 125 -replicapyöräänsä myytiin Suomessa kausien 2010 ja 2011 aikana monta sataa. Kaupallisesta näkökulmasta hän on ollut meille paras kuski ikinä, varmasti myös ihan koko Suomen mittakaavassa, Penttilä jatkaa.

Vuoden 2013 MM-kullan lisäksi Hermunen saavutti vuosina 2012 ja 2014 supermoton MM-hopeaa ja vuonna 2010 MM-pronssia.

Supermoton MM-sarjan päätyttyä viime vuoteen, siirtyvät lajin huiput nyt kisaamaan EM-sarjaan. Kuusi osakilpailua käsittävä EM-sarja alkaa Italian Ottobianosta 25. maaliskuuta ja päättyy syyskuun 9. päivä Italian Sestriereen.

EM-kalenteri

  • 25.3. Italia, Ottabiano
  • 27.5. Espanja, paikka vahvistamatta
  • 10.6. Puola, Poznan
  • 15.7. Kreikka, Thessaloniky
  • 29.7. Andorra, Pas de la Casa
  • 09.9. Italia, Sestriere