Aamupäivällä harjoitellaan ja lounaan jälkeen noin klo 13 käynnistetään kellot. Mukaan ajoihin on tulossa ennätyksellisen paljon moottoripajoja. Paikalle on tulossa pajoja Lahdesta, Lempäälästä, Pyhtäältä, Limingasta, Kalajoelta, Ylivieskasta, Pyhäjoelta ja Kokkolasta. Pohjoisimmat nuoret tulevat Sodankylästä asti. Ilmoittautuneita on yhteensä noin 100 nuorta ohjaajineen, kerrotaan Nuori kirkko ry:n tiedotteessa.

Kalajoen moottoriradalla ajetaan autoilla yksitellen kelloa vastaan tavoitteena selvittää kenen pajalle kiertopalkinnot lähtevät.

Safaritalon kartingradalla mopoendurancessa katsotaan puolestaan klo 10 alkaen mistä pajasta löytyy kestävimmät mopot ja kuljettajat. Mopoendurace-kisaa ajetaan noin kahden tunnin ajan.

Illalla halukkaat pääsevät vielä kisaamaan moottoripajojen karting mestaruudesta Safaritalon radalla.

Moottoripajat kokoontuvat 5–6 kertaa vuodessa ajoharjoittelutapahtumiin. Tällä kertaa tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kalajoen seurakunnan ja Nuori kirkko ry:n moottoripajatoiminnan kanssa.

– Kisan kanssa on täällä hieman haasteita, kun tuota lunta tulee taivaan täydeltä. Autojen kanssa ei ole ongelmaa, mutta mopokisoja saattaa joutua soveltamaan, murehti Nuori kirkko ry:n Veijo Kiviluoma.

Savuavat ne moponkin renkaat, kun niin halutaan.

Savuavat ne moponkin renkaat, kun niin halutaan.