Joillekin moottoripyörät ovat yksinkertaisia koneita, toisille ne ovat täynnä mystiikkaa vähän kuin Harry Potterin maailman ihmeelliset erilaiset taikakoneistot. 

Fortninen Youtube-kanavalla Ryan tekee taas kerran hienoa työtä purkamalla vanhan kaksitahti-Suzukin ja näyttämällä ja selittämällä konkreettisesti, mitä osia pyörässä on, miten esimerkiksi kaasutin toimii, missä se sijaitsee, miten kaasukahvan kääntö vaikuttaa siihen ja minkä välityksellä jne.

Mies on saanut seitsemään minuuttiin mahtumaan ison määrän selkeää tietoa, ja videon katsottuasi ymmärrät varmasti moottoripyörän ja sen moottorin toiminnasta paljon enemmän.

Purkamisen lopputulos. Luultavasti Ryan kasaa Suzukin samalla taidolla ja helppoudella kuin purkikin sen.

Purkamisen lopputulos. Luultavasti Ryan kasaa Suzukin samalla taidolla ja helppoudella kuin purkikin sen.

Seitsemään minuuttiin ei tietenkään saa mahtumaan kaikkea moottoripyörän sielunelämästä, mutta jos tekniikkaummikon jostain kannattaa aloittaa, niin tästä.

Tätä kannattaa edistyneempien myös jakaa kaveripiirissään heille, jotka eivät ymmärrä tekniikkaa tai moottoripyöriä, mutta ovat kiinnostuneet aiheesta. Ehkäpä se saa heidät innostumaan lisää, ja jopa moottoripyöräilemään.

Ryanin purkama pyörä on vanha ja yksinkertainen. Nykypyörät ovat enimmäkseen nelitahtisia, mikä tuo mukaan mm. venttiilikoneiston. Samoin kaasuttimet ovat uusissa pyörissä enää muisto, ja yleensä korvattu ruiskulla. Jarrut ovat rumpujarrujen sijasta levyjarruja, käynnistyspoljin on korvattu starttimoottorilla ja elektroniikkaa on yleensä melko tavalla. Mutta ehkä ne ovat sitten jatkovideon aiheita?

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.