Michelin julkaisi Road 6 moottoripyörän rengasperheen, uusimman sukupolven tuotteensa Sport Touring -renkaiden sarjassa. Tuoteperhe on suunniteltu tavoitteena kokonaisvaltainen, optimaalinen suorituskyky niin märkäpidon kuin käyttöiän osalta sekä erinomainen käsiteltävyys ja ajomukavuus roadstereissa, Trail-pyörissä sekä Sport- ja GT-pyörissä.

Road 6 vakiorenkaiden valikoimassa on rengaskokoja myös suuriin Trail-pyöriin, ja saatavissa on Grand Touring -pyöriin tarkoitettu Michelin Road 6 GT -rengas.

Michelinin tutkimus- ja kehityskeskuksen kehittämän viimeisimmän teknologian ansiosta uuden Michelin Road 6 -renkaan märkäpito on 15 prosenttia parempi ja sen käyttöikä 10 prosenttia pidempi kuin edellisen sukupolven Michelin Road 5 -renkaalla.

Pintakuvion muotoilu

Negatiivisen kuviopinnan optimoitu 14 prosentin osuus (urien ja pintakumin suhde) antaa erinomaisen pidon niin märällä kuin kuivalla kelillä. Negatiivisen kuviopinnan osuus ei muutu kaarreajossakaan, joten pito säilyy tasaisena.

Michelin Water EverGrip -teknologia on Michelinin kehittämä, patentoitu lamellointitekniikka. Sen avulla renkaaseen tehdään innovatiivinen kulutuspintakuvio, joka parantaa märkäpitoa. Kuvion vedenpoistokyky säilyy renkaan kuluessa, koska lamellit laajenevat kuluessaan ja pitävät näin yllä renkaan vedenpoistokykyä.

Uudenlaiset pitkäteräiset ura- ja lamellikulmat halkovat tehokkaasti tiellä olevan veden pintaa, jolloin kulutuspinnan ote tiehen säilyy.

Michelin Road 6 -renkaat.

Michelin Road 6 -renkaat.

Raaka-aineet

Sataprosenttisen silikan ja Michelinin silikateknologian yhdistäminen antaa renkaalle lisää pitoa viileissä ja kosteissa tai märissä olosuhteissa renkaan käyttöiän lyhentymättä.

Michelin 2CT+ -eli kaksoisseosteknologia sekä etu- että takarenkaissa tarkoittaa, että kulutuspinnan eri osat on rakenteellisesti optimoitu erilaisia ominaisuuksia varten. Kulutuspinnan alla oleva kovempi kumikerros pitää renkaan jäykkänä ja vakaana kaarreajossa. Pehmeämpi pintakerros, joka on suorassa kosketuksessa tienpintaan, antaa erittäin hyvän pidon ja pitkän käyttöiän kuivissa ja märissä olosuhteissa.

Rakenne

Michelin Radial X Evo -teknologia, jossa vyörenkaan vyökerrosten teräspunos on 90 asteen kulmassa kulkusuuntaan nähden, mahdollistaa kulutuspinnan leveän maakosketusalan. Se on Michelinin oma keksintö. Se antaa hyvän pidon sekä suorassa linjassa että suurilla kallistuskulmilla. Radial X Evo -teknologiaan perustuvien uuden sukupolven renkaiden sivut ovat rakenteeltaan joustavampia ja niiden mukavuus ajossa korostuu, sillä rengas häivyttää tien epätasaisuuksia. Suurissa nopeuksissa rengas säilyttää vakautensa, minkä vuoksi se soveltuu erinomaisesti suuritehoisiin moottoripyöriin. Michelin X Evo -teknologian kokonaisvaltainen vaikutus tuntuu moottoripyörässä nautittavana ja turvallisena ajokokemuksena, sillä renkaan käsiteltävyys ja reaktiokyky ovat huippuluokkaa.

Michelin Aramid Shield-teknologia tarkoittaa jäykempää, koostumukseltaan erittäin tiheää runkorakennetta, joka lisää ohjautuvuuden täsmällisyyttä, parantaa vastetta ja helpottaa käsittelyä. Aramidin käyttö kulutuspinnassa keventää rengasta ja antaa sille vakautta.

Michelin Road 6 -renkaat.

Michelin Road 6 -renkaat.

Näkyvää Michelin-laatua

Monille moottoripyöräilijöille pyörän ulkonäkö on kunnia-asia, ja Michelin on huomioinut tämänkin puolen. Siksi Michelin Road 6 -renkaiden sivuissa olevat merkinnät tehdään eksklusiivisella Michelin Premium Touch Design -tekniikalla, joka tukeutuu mikrogeometriaan. Sen ansiosta renkaan sivujen viimeistelyyn saadaan elegantti tekstuuri, jossa on eritasoisia kontrasteja syvyysvaikutelman antamiseksi. Näin voidaan luoda erilaisia harmaan sävyjä korostamaan rengasmerkintöjä ja koko renkaan tyylikkyyttä ja korkeaa laatua.

Uudessa Michelin Road 6 -rengassarjassa on kuusi eturengaskokoa ja kahdeksan takarengaskokoa, jotka ovat myynnissä rengasliikkeissä tammikuussa 2022.

Michelin Road 6 GT rengaskokoja on yksi eturengas ja kolme takarengasta. GT-kokovalikoima soveltuu kattavasti pienistä roadstereista kuten KTM390, Sport- ja Trail-pyöristä aina GT-pyöriin kuten BMW K1600 GT/GTL.