Akaalainen MC Huittista edustava Jouni Stenroos oli Rutakkorallissa 1800-kuutioisella Honda Gold Wingillä. Pyörän perässä oli kahden hengen majoitukseen tarkoitettu naantalilaisen Tmi Motokärryn Risto Penttisen rakentama asuntovaunu.

Vaunun varustus näytti varsin täydelliseltä: ulkopuolella oli telttapöytä ja pari tuolia. Katonreunalla oli kotoisasti mummon pelargonia ja sisällä puolestaan peti kahdelle, jääkaappi ja sähkölämmitin kylmiä öitä varten.

Lisäksi vaunussa on kutuvalaistus ja mikä parasta, vaunu myös kestää kyseisen toiminteen, sillä se on tukevasti kiinni maassa kahden säätöjalan ja renkaiden varassa.

Onnellinen vaununmatkailija Jouni Stenroos. Vaimo oli tulossa omalla pyörällään paikalle myöhemmin.

Stenroos kertoo vaunun vetämisen sujuvan hyvin ja Gold Wingin pakkeineen soveltuvan erityisen hyvin veturiksi. Vaunulla on käyty pyörimässä ympäri Viroa, mutta kauemmas mies ei lupaa vaunulla lähteä, sillä lauttakustannukset nousevat kalliiksi samoin polttoainekulut, jopa niin paljon, että ne syövät edullisemmat majoituskulut.

Moottoripyörän asuntovaunua ei tarvitse katsastaa eikä rekisteröidä. Merkittävimpiä rajoituksia on se, että vaunu saa painaa korkeintaan puolet pyörän kuivapainosta.

Vaunun kokonaispituus on 2,4 metriä ja siihen tulee aisa päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaunun sisätilat. Huomaa sähkölämmitin, jääkaappi ja kutuvalot.

Haikaloja ja delfiinejä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sepi ja Pannari, jonka perävaunun hait ajavat takaa sivulaukkujen delfiineitä.

Honda Paneuropean -moottoripyöräkerho Panfun.fi:nkin palstoilla näkyvä naantalilainen Sepeteus eli Sepi oli juuri kaksi kuukautta aikaisemmin jäänyt eläkkeelle. Mies oli ehtinyt Rutakkoon mennessä jo ajaa tällä kaudella yli 10 000 kilometriä, joten kasvanut vapaa-aika oli hyödynnetty tehokkaasti.

Takana oli jo tältä keväältä käynti moottoripyörällä Englannissa. Reissu vasemmanpuoleisessa liikenteessä oli sujunut hyvin, joskin aiottu kanaalinalitus oli jäänyt tekemättä, kun peräkärrystä olisi veloitettu käsittämättömiä summia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tero Kinnusen hienoa maalausjälkeä.

Pyöränä hänellä on vuosimallin 2006 Honda ST 1300 Paneuropean, joka kiinnitti huomiota paitsi haikalan kuvin varustetun peräkärryn, myös sivulaukkuihin maalattujen delfiinien vuoksi.

Sepi haaveilee maalauttavansa vielä albatrossinkuvan takalaukun päälle, jolloin kokonaisuus olisi täydellinen. Hienot maalukset on tehnyt Tero Kinnunen Moisiosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Delfiinit saavat seurakseen aikanaan albatrossin takalaukun päälle.

Delfiinit, hait ja albatrossit ovat olleet osa Sepin elämää, sillä hän on ammatiltaan merimies, ja ollut merillä kokkina ja stuerttina 38 vuoden ajan ennen eläkkeellejäämistään. Sinä aikana hän ehti käydä laivalla 48 maassa ja kulkea mm. koillisväylän, mistä hänellä on virallinen todistuskin.

Tahiti Rutakkorallissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tahiti MC:n aurinkoinen lippu koleassa illassa.

Harvinaisempia moottoripyöräkerhon nimiä on MC Tahiti, jonka palmuinen ja Etelämeren saaren mieleentuova lippu kiinnitti huomiota toki aurinkoisessa mutta koleassa perjantai-illassa. Sen vuoksi oli pakko mennä kysymään, että mikä juttu tämä oikein on.

MC Tahiti on saanut nimensä Keski-Pohjanmaalla Lestijärvellä sijaitsevan Tahitintien mukaan. Kyseisen tien varressa ja lähistöllä on aikanaan asunut poikaporukka, joka ensin ajeli yhdessä mopoilla ja siirtyi sittemmin isompiin moottoripyöriin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Timo Hietala kertoi tulleensa ralliin komean Seitsemisen luonnonpuiston kautta.

- Kerhon perustaminen oli luonteva askel ja nimi tuli sitten kotitiestä, kertoo kymmenen vuotta kerhon toiminnassa mukana ollut Timo Hietala. Hän on alunperin kotoisin Toholammelta, mutta asuu nykyään Kokkolassa.

Kerhon primus motor Juha Haka puolestaan valistaa, että Tahitintie on saanut nimensä sinne aikanaan Tahitilta muuttaneen poliisin tai taiteilijan mukaan.

Haka asuu Ruotsissa nykyään ja käy ralleissa myös Ruotsin puolella. Hän kiittelee osallistujien isoja määriä Suomen ralleissa Ruotsiin verrattuna sekä sitä, että niissä näkyy mukana myös nuoria motoristeja. Naapurissa tilanne vaikuttaa huonolta, sillä nuoret ikäluokat loistavat poissaolollaan.

Juhan mukana olivat Ruotsista mukana myös Marita Vartiainen ja Janne Gustafsson.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juha Haka on MC Tahitin perustajajäseniä, mutta asuu nykyään Ruotsissa.