Tieva-Baariin sisään astuessa tulee heti kotoinen olo, ja kiirrettömyyden tunne rauhoittaa tulijan. Poissa on isojen ketjuhuoltamoiden muovi ja melu. Syrjäisestä sijainnista huolimatta asiakkaita riittää tasaisena virtana. Jokaiselle matkalaiselle riittää aikaa ja neuvoja laidasta laitaan. Tieva-Baaria pitää Kari Kokkomäki yhdessä Helena Lehtisen kanssa.

Tieva-Baaria pitää Kari Kokkomäki yhdessä Helena Lehtisen kanssa.

Tieva-Baaria pitää Kari Kokkomäki yhdessä Helena Lehtisen kanssa.

– Pidämme tätä paikkaa kahdestaan ympäri vuoden, Kari Kokkomäki kertoo. – Talvella tässä käy paljon moottorikelkkailijoita, tämä on kelkkareittien risteyksessä, ja on lähitienoolla ainoa paikka, jossa voi tankata. Samaten metsästäjiä ja kalastajia vierailee usein, ja kun on isompia moottoripyöräkokoontumisajoja, niin silloin motoristit täyttävät Tieva-Baarin pöydät.

– Itse en vielä ole ehtinyt tälle kesälle moottoripyörän selkään, niin paljon tämän paikan hoitaminen kahdestaan vie aikaa. Nyt on akku ladattu ja pyörä laitettu ajokuntoon. Huomenna on tarkoitus pyörähtää Rovaniemellä moottoripyörällä, vuosimallin -98 Yamaha XJ 900:lla ajava Kari jatkaa.

Tieva-Baari on täyden palvelun talo, jossa on A-oikeuksin toimiva ravintola. Baarissa on tarjolla kotitekoisia leivonnaisia, leipiä ja muuta suolaista pikkupurtavaa. Ruokaa saa etukäteen tilaamalla. Ruokalistalta löytyvät perinteiset Lapin paikallisruuat. Vuokrattavana on myös kolme talviasuttavaa ja lisäksi kolme kesäasuttavaa mökkiä. Varsinkin sesonkiaikoina kannattaa hyvissä ajoin etukäteen tiedustella varaustilannetta.

– Huomenna ehdin lopulta omalla XJ-Yamahallani matkaan, Kokkomäki lupaa.

– Huomenna ehdin lopulta omalla XJ-Yamahallani matkaan, Kokkomäki lupaa.

Lisäksi Helena on taidokas perinnekäsitöiden tekijä, hänen käsissään valmistuvat poron- ja hylkeennahkaiset perinneasut, vyöt ja paulanauhat sekä villasukat. Näitäkin käsitöitä on myynnissä Tieva-Baarissa ja tilauksesta valmistuu, jos ei oikeaa kokoa tai haluttua kädentaidon tuotetta ole juuri sillä hetkellä tarjolla. Tietenkin tarpeen vaatiessa voi tankata, tarvittaessa saa moottoreiden huoltoon ja korjaukseenkin apua Karilta.

Oli mukava pysähtyä ja tutustua jälleen uuteen vaihtoehtoiseen levähdys- / taukopaikkaan.

Tieva-Baari on auki ympäri vuoden ma-pe 9-22 ja la-su 10-22 osoitteessa Inarintie 6595, ja kotisivut löytyvät tästä.

Tieva-baari on mukavan persoonallinen paikka ketjuhuoltamoihin verrattuna.

Tieva-baari on mukavan persoonallinen paikka ketjuhuoltamoihin verrattuna.