Molempien pyörien pitää moottoripyörällä ajettaessa pysyä maassa, mutta myöskään kuminpoltto ei ole sallittua. Itävallassa on tullut voimaan uusi moottoriajoneuvoja koskeva laki vuoden 2022 alusta ja se on suunnattu mm. autolla ja moottoripyörällä tiellä tapahtuvaa temppuilua vastaan.

Laissa todetaan, että "tilanteesta riippumaton moottoriajoneuvon käyttö siten, ettei tien pintaan ole kosketusta kaikilla pyörillä koko ajan on kiellettyä". Tämä kieltää jopa sudittamisen, driftaamisen ja donitsien teon wheelieiden ja stoppieiden tekemisestä puhumattakaan.

Rangaistukset voivat olla melkoisia. Sakot alkavat 300 eurosta ja voivat olla jopa 10 000 euroa. Lisäksi, jos poliisi epäilee, että tekijä aikoo uusia rikoksensa, tekoväline voidaan takavarikoida 72 tunniksi, kertoo BMF, Brittiläisten moottoripyöräilijöiden liitto.

Paitsi julkisia teitä, säädös koskee myös yksityisiä pysäköintialueita ja vastaavia suljettuja alueita. Stunttaamisen treenaaminen onnistuu paremmin jossain muualla kuin Itävallassa.

Uusi säädös kannattaa muistaa, jos on suunnistamassa Itävaltaan päin.