Tapio Karttakeskuksen julkaisema päivitetty opas on sisällöltään aiempaa laajempi. Matkailureittejä on nyt kaikkiaan 35, joista uudet viisi reittiä esittelevät keskisen Suomen sekä etelä- ja lounaisrannikon ajoteitä. Reittien varrella on lukuisia museoita, linnoja, luontokohteita, maaseutu- ja kaupunkimaisemia sekä erityisesti motoristeja houkuttelevia mutkatieosuuksia.

– Mukaan on poimittu omia suosikkejani 18 vuoden moottoripyöräilyurani varrelta sekä suuri määrä ystävien ja ajokaverien vinkkaamia kohteita eri puolilta Suomea. Kesäinen Suomi tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää, kertoo Joel Rosenlöf.

Uutuutena reitit saa nyt myös ladattua GPX-tiedostoina, jolloin ne voi avata omassa navigaattorissa.

– Lukijoiden keskuudesta on noussut esille toive saada reitit myös sähköisessä muodossa, mikä on uuden kirjan myötä mahdollista, sanoo Rosenlöf.

Kirjassa on päivitetty koko Suomen kattava kartasto mittakaavassa 1:400 000. Kartastoon on merkitty matkailureittien lisäksi noin 250 muuta reittisuositusta sekä muun muassa huoltoasemia, nähtävyyksiä, majoituspaikkoja ja motoristien kokoontumispaikkoja. Päällystetyt ja päällystämättömät tiet erottuvat selkeästi toisistaan, mikä on varsinkin motoristeille hyödyllistä tietoa. Kirjassa on myös 12 kaupungin kaupunkikartat ja paikannimihakemisto sekä aiempaa selkeämpi yleiskartta reitteineen.

Motoristien ajokausi on kääntymässä loppupuolelle, mutta lämpötiloista ja sateista riippuen hyviä ajokelejä riittää vielä syksyllekin.

– Myös ensi kesän matkoja voi suunnitella jo talven kylminä kuukausina, sanoo Joel Rosenlöf.

Motoristin Suomi Matkaopas ja kartasto

Joel Rosenlöf

kierresidottu 192 s.
17 x 24,5 cm
ISBN 978-952-266-733-5
suositushinta 24 €