Viime vuonna MC Coronan isännöimä Rutakkoralli oli poikkeuksellisen hiljainen. Syynä oli muun muassa se, että ralli oli siirretty normaalilta paikaltaan viikon eteenpäin, eikä kelikään välttämättä ollut paras mahdollinen. Tänä vuonna aurinko paistoi ja pari tuntia porttien aukeamisen jälkeen motoristeja oli paikalla jo enenmmän kuin viime vuonna yhteensä.

Heti portilla meitä oli vastassa tyytyväinen MC Coronan presidentti Sami Lindh.

Corona MC:n presidentti Sami Lindh oli tyytyväinen mies: väkeä lappasi portin täydeltä sisään.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun kunnolla panostimme markkinointiin. Perustimme Rutakkorallille omat Facebook-sivut ja mainoksia on kiinnitetty esimerkiksi eri moottoripyöräliikkeiden ikkunoihin. Aktiivinen yhteistyö eri liikkeiden kanssa on myös poikinut runsaamman määrän arpajaispalkintoja.

Toista vuotta MC Coronan presidenttinä toimiva Lindh ei koe asemaansa erityisen raskaaksi.

– Joskus joutuu enemmän juoksentelemaan ja soittelemaan, mutta ei paljoakaan loppujen lopuksi eroa rivijäsenenä olosta, Lindh summaa.

Marja Kuosmanen on tänäkin vuonna mukana 30 henkisessä porukassa, jotka vuorokaudessa rakensivat ralli-alueen.

– Tämä menee niin rutiinilla. Alueelle on pystytetty järjestäjien toimesta 18 telttaa, joista 12 on puolijoukkuetelttoja ja loput "kymppitelttoja". Vuokrattaviksi rakennetut teltat ovat suosittuja. Ne varattiin kahdessa viikossa loppuun.

Marja Kuosmanen kehui Corona MC:n aktiivista talkooväkeä.

Juha Liesilinnan koko viime talven rakenteilla ollut pyörä on jo melkein valmis, mutta ei vielä ihan näin pitkää matkaa kestä.

– Öljytankin nyt viimeksi laitoin uusiksi ja etujarruja pitää laittaa, paikalle saapunut Juha naureskeli.

Odotimme Juha Liesilinnaa paikalle omatekoisella projektipyörällään, mutta vielä oli pari asiaa työn alla.

Susikivi MCC Westlandin presidentti Jaska Korkki avasi kesän rallikautensa nyt Rutakkorallissa. Kymmenestä kerhon jäsenestä neljä oli nyt paikalla. Korkilla on hiukan työtä vaatinut Yamahan 1602 kuutioinen vuosimallia 2001 oleva moottoripyörä.

– Neljättä kesää tämä pyörä on ajossa. No, jotain joutui sille tekemään, kun se ei ostettaessa kulkenut. Kun ostin pyörän tammikuussa, niin jo helmikuussa testasin sitä ensimmäisen kerran 18 asteen pakkasessa. Seuraavana kesänä se oli sitten täysin ajokuntoinen, kertoo Korkki.

Ralleihin ja kokoontumisiin osallistutaan sen mukaan, mitä aika antaa periksi. Seuraavaksi on JMP MC:n isännöimä 3.-5.7 Ilves-meeting Räyskälässä, joka on Susikivi MCC Westlandille ikään kuin kotiralli.

Jaska Korkki ja hyvännäköinen Jammu.

Rutakkorallissa oli pyörien kirjo laaja ja myös pyöriin rakennetut peräkärryt olivat osaltaan vertaansa vailla ja kertovat rakentajansa kekselijäisyydestä. Hyvä esimerkki on  vuosimallia 1996 H-D Ultra Classicin perässä kulkeva peräkärry. Kyseinen peräkärry on saanut ispiraationsa vanhan jenkkikaapin pyöreistä, sulavista muodoista, joista se on omistajansa käsissä muuttunut täydelliseksi ralliperäkärryksi. Samalla myös toteutui tekijänsä toive, ettei toista samanlaista varmasti tule tiellä vastaan.

Nokialainen Kari Tanskanen jäi tänä kesänä eläkkeelle ja pääsee nyt täysin rinnoin nauttimaan jo 43 vuotta jatkunutta motoristin elämää. -70 luvun alusta asti Euroopaa paljon kiertänyt Tanskanen nauttii Rutakkorallista

– Tämä on niin pieni ja kotoinen.

Kari Tanskanen nauttii Rutakkorallin kotoisasta tunnelmasta.

Isoissa Euroopassa järjestettävissä ralleissa välipäivinä Tanskanen karkaa välillä porukasta.

–Näin vanhana äijänä menen omia teitäni kansan pariin, Tanskanen velmuilee. H-D:n Road King Classic vie miestä maailmalle.

Rallikoirat Martta ja Vili

Rallikoiria oli Rutakkoralliin päässyt kaksi. Rallikoira Martan tapasimme jo viime vuonna, mutta tänä vuonna Martta saapui paikalle asiaan kuuluvasti moottoripyörän kyydissä. Ensimmäistä kertaa kyytiin päässyt Martta-koira nautti suunnattomasti kyydistä.

– Yritin välillä laittaa Martan jalkoihini, mutta se halusi "päivystää" koko matkan. Piti nähdä ja tähystää kaikki, sivuvaunumoottoripyörällä paikalle saapuneen Martta-koiran omistaja kertoi.

Saammeko esitellä: rallikoira Martta.

Kokeneempaa moottoripyörän kyydissä kulkevaa rallikoiraa edusti Vili. Omassa tankkilaukussaan matkaa on tehty yksivuotiaasta lähtien, Nyt kuusi vuotta vanha Vili-rallikoira kiertää runsaat viisi rallia kesässä ja lisäksi tulevat omistajien muut omat reissut.

– Vili parkkeeraa heti moottoripyörän viereen, kun huomaa että ollaan lähdössä jonnekin.

Vili-rallikoiralla on moottoripyörällä matkustaminen verissä. Pääsihän se jo ennen syntymäänsä emonsa vatsassa nauttimaan moottoripyöräilyn riemusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saammeko esitellä: II rallikoira Vili, joka teki matkaa moottoripyörä kyydissä jo äitinsä vatsassaollessaan.

Lähtiessämme rallialueelta Ylöjärven Rutakkoralliin oli saapunut jo 188 motoristia ja lisää saapui tasaista tahtia. Rallit jatkuvat aina sunnuntaihin saakka.

Jos osallistut kesän aikana ralleihin tai muihin moottoripyörätapahtumiin, niin laita meille kuva kuvatekstin kera osoitteeseen toimitus@motouutiset.fi niin voimme julkaista ne sivuillamme. Turvallisia kilometrejä ja onnistuneita kokoontumisajoja kaikille.