Juhannuspäivänä lauantaina Suvirallin portilla oli rauhallista. Pöhheikköjen Pohheemien puheenjohtaja Johanna Ontero ja kerhon jäsen Timo Lauronen auringon lämmittäessä ralli-aluetta.

Kuvassa vasemmalta Pöhheikköjen Pohheemien pj Johanna Onteroinen, Timo Lauronen ja Esa Peura.

– Juhannuksen sääennusteet saisivat jäädä julkaisematta, turhaan vain säikyttävat ihmisiä, Timo Lauronen vitsaili.

60 säätä pelkäämätöntä motoristia oli kuitenkin saapunut tänä vuonna Suviralliin nauttimaan luonnonkauniista maisemasta Oulunjärven rannalle.

– Järjestelyt menivät tänä vuonna todella helposti, Johanna Ontero kiitteli.

Johanna Onteroinen oli tyytyväinen rallijärjestelyjen sujumiseen.

– Osaamme varautua ennakkoon jo paremmin, ja jokainen järjestelyihin osallistuva tiesi omat tehtävänsä. Operaaatiota helpottaa huomattavasti, että Säräisniemen leirintäalueen oma henkilökunta piti rallilaisten syömä- ja juomatarpeista huolta.

PöhheikköPohheemien 30 jäsenmotoristista 12 oli tänä vuonna mahdollistamassa rallin toteutumisesta.

Pöhheikköjen Pohheemien omaa pyöräkantaa.

20 moottoripyöräilijää saapui paikalle jo torstaina ja kaiken kaikkiaan yöpyjiä ralliin saapui 60. Lisäksi paikalla on käynyt päiväseltään matkassa olleita motoristeja. Suvirallissa on tarjolla muutama paikka sisämajoitusta haluaville.

– Yllättävän vähän olemme joutunut eioota sanomaan sisämajoitukseen pyrkijöille, sillä suurin osa laittaa oman telttaleirin pystyyn. Ja vaikka telttaan majoittuisikin, niin kylmän tullen voi tulla yleisiin tiloihin lämmittelemään ja nukkumaan. Viime vuonna tätä mahdollisuutta käytti muutama, mutta tänä vuonna kukaan ei tätä mahdollisuutta tuntunut tarvitsevan.

Yleisnäkymää. Motoristit pitävät telttailusta.

Tänä juhannuksena motoristeja kokoontumiseen saapui pääasiassa Oulun läänin alueelta. Suurin edustus oli Raahen moottorikerho r.y:lla (RMK). Heitä oli paikalle kaikkiaan seitsemän. Oulun ja Raahen lisäksi säätä säikähtämättömiä tuli ainakin Jalasjärveltä, Lumijoelta, Iisalmesta ja Kouvolasta. Pisimmältä saapuneen naisen palkinnon sai Espoosta ajanut nainen ja miesten puolelta Turku riitti palkinnon pokkaamiseen.

Kuuma pomppupallokisa käynnissä

Suviralli on vahvasti rock-henkinen ralli. PöhheikköPohheemien joukosta löytyy oma bändi, joka soittaa pitkin päivää ja pitää huolta tunnelmasta yömyöhään asti. Tällöin musiikista saapuu nauttimaan väkeä rallilaisten lisäksi viereiseltä karavaanarialueeltakin. Sateisesta ja koleasta säästä johtuen tänä ja viime kesänä jäivät yöjamit kokolla väliin.

Bändi tauolla.

Kokko tosin saatiin tänäkin juhannuksena poltettua, vaikka se teettikin töitä normaalia enemmän. Musiikin lisäksi järjestettiin eri kisoja muun muassa kuulantyönnössä, fresbee golfissa ja pomppupallossa. Sauna oli luonnollisesti lämpimänä suuren osan ajasta..

– Alun sateisesta säästä huolimatta ihmisillä on ollut hirveän hyvä mieli, iloitsee Johanna Ontero ja toivottaa vastaisuudessakin motoristeja Suviralliin juhannuksen viettoon.

Telttaelämää voi hyvin laajentaa pressulla.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Suviralli villitsee motoristeja Vaalassa Juhannuksena