Aleshan ja Jarrydin sivustolla on paljon mielenkiintoista asiaa, kuten matkakertomuksia eri maista ja eri kulkuneuvoilla liikkumisesta, mutta sieltä selviää myös se, missäpäin Lesh ja Jazza, kuten heidän lempinimensä kuuluvat, milloinkin ovat. Tätä kirjoitettaessa he ovat Bulgariassa.

He nimittävät itseään Nomadasauruksiksi, joka on nokkela sanaleikki. He ovat "vaeltavia dinosauruksia, jotka elävät yksinkertaista elämää vaeltaen paikasta paikkaan ilman suurta määrää materiaa. Ei, emme ole vanhoja, mutta meidän mielestämme dinosaurukset ovat upeita. Tai jos haluat olla nokkela, niin ehkäpä Nomadasaurus on nomadien tesaurus (=synonyymi- tai merkityssanasto), joka esittelee erilaisia tapoja ja konsepteja matkata ympäri maailman."

Heidän matkansa on jaoteltu eri tavoin. Yksi niistä on kulkuneuvon perusteella tapahtunut jaotus, joten sieltä on helppo ottaa esille moottoripyörillä ajetut reissut, mikäli on ensisijaisesti niistä kiinnostunut, kuten me olemme´.

Lesh ja Jazza lähtivät matkaan jo 2008, eikä heillä ollut mitään tarkoitusta pitää alunperin matkoistaan mitään blogia, mutta lopulta kun heiltä riittävän moni pyysi sitä, he taipuivat.

Hyvä niin, sillä paitsi että heidän matkapäiväkirjansa on erittäin mielenkiintoista luettavaa, monet muutkin maailmanmatkaajat ovat kommentoineet heidän tekemisiään ja ottaneet kantaa, onko esimerkiksi Vietnamin ja Kambodzan välinen raja ylitettävissä moottoripyörällä ja jos on, niin mille edellytyksillä. 

Blogi on siis täynnä rahanarvoisia vinkkejä matkaa tekeville, joten kannattaa tutustua siihen. Ja vaikka haluaisi lopun ikäänsä olla kotonaan, niin se on silti äärimmäisen mielenkiintoista luettavaa ja seurattavaa.

Alla pieni ote heidän blogistaan. 

Matka Phonsavanista Vang Viengiin - 240 km

"Tie Phonsavangista poispäin on melko suora verrattuna muutaman edellisen päivän ajoon. Hyvä tienpinta tarkoittaa, että voit nostaa ajonopeutta. Aaltoilevat kukkulat tuovat mieleen Euroopan, paitsi tyypillisiä aasialaisia näkymiä, kuten teillä matelevia puhveleita ja bamburakennuksia.

Ällistyttävät shikaanit tuovat lisää hauskuutta. Tie pysyy leveänä, mutta alkaa nousta ja mutkat tulevat terävämmiksi. Parasta ajoa, mitä meillä on tähän mennessä ollut. Nopea vauhti (110 cm3 pyörillemme) ja hienot kurvit kauniitten maisemien varrella. Saapuessasi Phou Kongin kaupunkiin, käännyt vasemmalle Vientianeen päin ja alat laskeutua vaihtelevan maaston poikki.

Suuret kalkkikivikalliot ulottuvat taivaisiin, kun ajat alas laaksoon. Pohjalla tie suorenee ja ajat peltojen ja pienten kylien läpi. Saavuttuasi Vang Viengiin näyttävää kalkkikivikalliota on joka puolella ja ne tarjoavat mahtavat näkymät.

Tieolosuhteet: Erittäin hyvät Phonsavanin ja Phoukhoun välillä. Kääntymisen jälkeen muutamia reikiä tiessä. Tiet olivat leveitä ja hyvässä kunnossa.

Sää: pilvistä, viileämpää, kevyttä sadetta viimeisen 10 kilometrin ajan.

Mitä näimme: tyypillisiä puhveleita ja lehmiä, muutamia sikoja sekä kaunista maanviljelysmaata Phonsavanin ulkopuolella. Ei villieläimiä kun pääsimme vuorille.

Mutkia: monia hauskoja mutkia.

Siltoja ylitettiin: 21 kpl

Lepopysähdyksiä: Monta. Tämä oli kaunis maisemareitti. Paljon valokuvia. Lounas Phoukhounissa.

Ajoaika: 8 tuntia.

Bensiiniasemat:

- Phonsavan (4 pääkadun varrella).

- Phoukhoun

- Kasi

-Vang Vieng"

Alesha ja Jarryd.

Alesha ja Jarryd.

Tuon osan matkasta Lesh ja Jazza tekivät pikkuisilla 110 kuutiosenttimetrin moottoreilla varustetuilla Honda Wineillä, jotka olivat ostaneet Aasiassa ollessaan. Kuvaan tietysti kuuluu myös se, ettei kumpikaan heistä ollut aiemmin ajanut moottoripyörillä ennen matkalle lähtöään.

Hyviä lukuhetkiä pariskunnan blogin parissa. Vasta muutama päivä sitten he olivat leiriytyneinä Darvazan kaasukraaterin luona Turkmenistanissa. Blogiin pääset tästä.

Tämä saattaa herättää ajatuksia lähtemisestä ja seikkailun aloittamisesta. Siihen emme voi sanoa muuta kuin "mikäettei".