Mont Blanc ja Mercantourin kansallispuisto ovat kaksi viimeisintä mielenkiintoista lisäystä Googlen karttapalveluun. Mont Blanc -hanke on käynnistetty osittain sen vuoksi, että sen avulla pystytään myös kartoittamaan jäätikköjen vähittäinen väheneminen tältä Euroopan korkeimmalta, 4811 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevalta huipulta, kuten videostakin käy ilmi.

Google teki yhteistyötä vuoristo-oppaiden kanssa dokumentoidakseen useita reittejä Mont Blancin masiiville ja tallentaakseen alueen tutkimuksen historiaa. Täältä pääset mukavasti matkaan.

Viimeisen muutaman kuukauden ajan Googlen työntekijät ovat myös olleet mukana Mercantourin kansallispuistossa käytellen Trekker-nimistä reppukameraa kävelyidensä tallentamiseen. Googlen Street View on nyt sitten myös Mountain View -sovellus.

Gouterin maja yli 3800 metrin korkeudessa.

Gouterin maja yli 3800 metrin korkeudessa.

Mercantour on Ranskan ensimmäinen kansallispuisto, jonka Google käy läpi tällä tavalla. Kartasta löytyy 19 reittiä kuvattuna. Vaikka Googlen Street Careja ei olekaan käytetty näitten väylien kuvaamiseen, niin aina välillä vilahtaa taustalla lumikelkan varjo, joten pelkän kävelyn varassa nämä kuvaukset eivät ole olleet - ainakaan talviotoksissa.

Varoitus: nähtävissä on sekä äärettömän kauniita maisemia, että kohtia, jotka eivät välttämättä ole parhaita mahdollisia korkeanpaikankammoisille. Lisäksi kartan parissa vierähtää helposti mukavasti aikaa. Palvelusta kertoi ensin Connexion France.

Allaolevalla esittelyvideolla, jonne pääset myös kartasta, esiintyvät mm. Kilian Jornet, Ueli Steck ja Candide Thovex, kaikki tunnettuja vuorikiipeilijöitä ja oppaita. Kartan esittelytekstit ovat selvää suomea.