Matkanjohtajana toimii Tero Mäenpää, jolla on tältäkin talvelta jo 3000 kilometrin endurolla-ajot mittarissa. Matkan päämääränä on Norjan pohjoiskärki ja Nordkapp, matkaan lähdettiin sunnuntaina Lahdesta.

Arctic Run viime vuoden lopulla perustetun Nordic Adventure Finland ry:n ajotapahtuma ja ensimmäinen lajiaan. Yhdistys järjestää jatkossa enemmänkin enduromatkoja Suomessa ja Venäjällä.

Nordkappiin menossa ovat myös Jakke Mattila, Isto Haakana, Jyrki Vilppo ja Esko Nieminen. Mukana on myös huoltoauto, jota kuskaa Kari Kilpeläinen. Huoltoauto on täysin varusteltu ja perään liitettyyn kärryyn mahtuu tiukan paikan tullen yksi pyörä myös kyytiin.

Pyörät on hyvin varusteltu matkantekoa varten: lämmitettävät ohjaustangot ja muhvit kahvojen päällä pitävät kädet lämpiminä, samoin lampaantalja istuimen ja tankin päällä suojaamassa jaloimpia ruumiinosia kylmettymiseltä.

Pyörissä on alla nastarenkaat ja akkujen toimintavarmuus on tarkistettu, sillä moottorilämmittimiä ei pyörissä ole.

Moottorikelkka-ajoasua muistuttavan puvun lisäksi kypärien visiireissä on sähkölämmitys, etteivät visiirit jäädy hengityksen huuruista. Lisää aiheesta YLE:n sivuilla.