Oli siis toisen pääsiäispäivän aamu ja kello vasta karvan yli yhdeksän. Vastaamme tulvahti tuoreen leivän ja leivonnaisten tuoksu, mikä herätti tietysti samanlaisen reaktion kuin kaikkien tuntemilla Pavlovin koirilla. Tarjolla oli useampaa erilaista leipää, joista itselleni ehkä kaikkein tärkein oli oikea, aito Lapin rieska ja tietenkin kaupan oli myös monenmoista kahvileipää.

Väkeäkin oli Rieskapaikassa jo melkoisesti varhaisesta ajankohdasta huolimatta, joten vanhaa rekkamiesten maksiimia hyödyntääksemme: menkää sinne, missä on paljon asiakkaita paikalla, ja petytte harvoin.

Rieskasta sen verran, että kyseisen leivän suhteen olen hyvin kranttu, myönnän. Lapsuuden mielikuva isoäitini leipomasta rieskasta on niin kova verrokki, etteivät siihen ole tähän päivään mennessä mitkään, varsinkaan suuret leipomoketjut, yltäneet lähellekkään.

Hyvä valikoima uunituoretta tavaraa klo 9 aamulla toisena pääsiäispäivänä lämmitti mieltä.

Hyvä valikoima uunituoretta tavaraa klo 9 aamulla toisena pääsiäispäivänä lämmitti mieltä.

Rieskapaikasta sain käsiini aitoa jonkun muun isoäidin yhtä hyvällä vuodelta 1927 peräisin olevalla reseptillä valmistettua perinnerieskaa. Ja se kyllä maistui. Lisäksi leipomon muista tuotteista puheenollen huomioni kiinnittyi siihen, että kaikki limput ja vuokaleivät oli valmiiksi siivutettu, joten moottoripyöräilijän on helppo ottaa niitä mukaan matkaevääksi.

Joimme kahvit, nautimme tuoreista antimista ja ostimme kotiinviemisiksi vielä kassillisen erilaisia leipiä.

Rieskapaikasta saa tarvittaessa myös ruokaa. Lounasbuffet on tarjolla joka päivä ja löytyypä paikasta majoitustakin sitä kaipaaville. Paikan tarkka osoite on Nelostie 3312, 95355 Koivu. Ja kuten oikeanlaiseen palveluhenkeen kuuluu: "Jos on asiakkaita, niin ollaan pitempäänkin auki..."

Kaisa Jänesaro palveli Pääsiäisen matkailijoita Rieskapaikassa.

Kaisa Jänesaro palveli Pääsiäisen matkailijoita Rieskapaikassa.

Rieskapaikka on tästä lähtien ehdottomasti yksi pysähdyspaikoistamme Lapin reissuillamme, joten Motouutiset.fi suosittelee lämpimästi tätä matkailijan herkkukeidasta kaikille.

Rieskapaikan kotisivut löydät täältä ja päivittäisen lounaslistan löydät Facebookista.