Outlaw Trails Moto Adventure tarjoaa heidän tiedotusmateriaalinsa mukaan ainutlaatuisen mahdollisuuden kulkea moottoripyörillä samoja jälkiä kuin lainsuojattomat Butch Cassidy ja Sundance Kid sekä heidän hurja joukkonsa aikoinaan yli sata vuotta sitten. Opastettu kiertomatka kestää neljä päivää ja se sijoittuu Utahin takamaille.

Outlaw Trails Moto Adventuren omistaja Monty Scott kertoo, että kiertoajelun idea syntyi hänen kiinnostuksestaan moottoripyöriin ja historiaan. Poikana hän oli oppinut Kalifornian suuresta kultaryntäyksestä, koska asui aivan paikan lähellä ja teini-ikäisenä alkoi innostus moottoripyöriin.

Matkalla vieraillaan kahdessa kuuluisassa Outlaw Trailin eli lainsuojattomien reitin piilopaikassa, Brown's Parkissa ja Robber's Roostissa. Matkan varrella Scott kertoo kiinnostavia tarinoita rosvokoplan puuhista.

The Wild Bunch, eli  Sundance Kidin (istumassa vasemmalla) ja Butch Cassidyn (ist. oikealla) Hurja Joukko.

The Wild Bunch, eli Sundance Kidin (istumassa vasemmalla) ja Butch Cassidyn (ist. oikealla) Hurja Joukko.

Matkalla on kaikkea mahdollista hienoista maisemista hiekkateihin ja alkukantaisiin maasturireitteihin korkealla sijaitsevien alppimetsien läpi, halki laajojen preerioiden, erämaamaisemien ja pitkin kiemurtelevia kalliokanjoneita. Lisäksi reissulla esitellään vanhanajan Lännen tuliaseita ja syödään cowboy-tapaan ulkona lehmipoikien leirissä. 

Lisätietoja ja tarkempi matkareitti matkanjärjestäjän kotisivuilta. Asiasta kertoi ensin Motorcycle.

Mielenkiintoinen kysymys kuitenkin on, miksi kukaan ei järjestä vastaavaa Suomessa? Käsittääksemme historiallisia rakennuksia on edelleen jäljellä ja tunnettuja rikollisia on ollut muuallakin kuin Isoon-Antin ja Rannanjärven kotiseuduilla. Vai onko joku laatinut ajoreitin, joka noudattaa jotain tämäntyyppistä reittiä? Jos, niin kertokaa meillekin.