Lauantaina rallin osallistujat olivat päätyneet Dodge Cityyn, ja eilinen sunnuntai oli vapaapäivä. Perille 1724 mailin välietappiin oli päätynyt 67 kuljettajaa, ja 22 heistä oli vielä täydet pisteet. 16 puolestaan oli "ei ilmestynyt lähtöviivalle" -listalla.

Kuten rallin kokonaismatkasta voi päätellä, meno on päivittäin melko hurjaa - ei niinkään nykypyörille, jotka on tehty nielemään kilometrejä hyvin mukavasti - mutta vanhoille historiallisille pyörille. Päivämatkat ovat useiden satojen kilometrien mittaisia, joten ei niitä klassikkopyöriäkään aikanaan koristeiksi tehty.

– On hyvin epätavallista, näin vanhoille pyörille olla tien päällä päivät pitkät, 16 päivää putkeen. Monet näistä pyöristä ovat yli 100 000 dollarin arvoisia ja olivat museoissa, mutta tämä tapahtuma on muuttanut kaikkien perspektiiviä sen osalta, mitä nämä vanhat pyörät oikein ovat, kertoi Den Bordigioni Four Statesin haastattelussa. Mies oli matkassa vuosimallin 1914 Hurley Singlellä

Kestävyyskisa veteraanipyörille

Kaikkiaan Cannonball Century Race -kisaan osallistuu yli sata kuljettajaa ympäri maailman. Kisa on ikään kuin ajastettu koe sekä pyörien että kuljettajien kestävyydelle.

– Näissä pyörissä on todella paljon historiaa. Monelle meidät näkevälle tämä on luultavasti ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun he näkevät kadulla näin paljon yli satavuotiaita pyöriä kerralla, joten tämä on jotain hyvin erityistä, Bordigioni totesi.

Vuosisadan Cannonball Century Racen takana on pieni joukko moottoripyöräilijöitä, jotka olivat sitä mieltä, että on syytä laittaa antiikkimoottoripyörät äärimmäiseen testiin ajamalla Amerikan mantereen halki. Reitillä seurataan amerikkalaista historiaa kulkemalla heidän esi-isiensä käyttämää reittiä.

Rallin reitti.

Rallin reitti.

Kyseessä on neljäs moottoripyörille järjestetty Cannonball -ralli. Tässä ajassa siitä on tullut amerikkalainen instituutio, joka kerää yhteen kuljettajia ja keräilijöitä ympäri maailman. Ralli on antanut pyörien restauroinnille aivan uuden suunnan, ja taitavien insinöörien on pohdittava tosissaan, mitä tarvitaan, että saadaan yli satavuotias moottoripyörä kestämään pitkän matkan rannikolta rannikolle.

Keskimääräinen ajomatka per päivä on miltei 480 kilometriä, joten kestävyys on todella koetuksella.

Rallin etenemistä voit seurata Motorcycle Cannonballin virallisilla kotisivuilla ja Facebook-sivuilla. Palaamme aiheeseen rallin loputtua.