Jututimme aiheesta pohjoissuomalaista pariskuntaa, joka Latvian lisäksi reissasi samalla ajomatkalla 13 maassa, eikä törmännyt missään muualla vastaavaan.

Pariskunta keräsi Latviasta yhteensä neljä sakkoa, kaksi kumpikin. He olivat molemmat matkassa omalla moottoripyörällään. Kolme sakoista oli suuruudeltaan 20 euroa ja se neljäs 40 euroa. Kaikki sakot tulivat Riikan liepeiltä. Kaikki maksumääräykset ovat samalta päivältä.

Kuvista pystyy päättelemään, että kyse on takaa kuvaavista tolpista eikä autovalvonnasta. Kuvakulma on ylhäällä ja kuva on otettu takasivuviistosta tien vasemmalta kaistalta.

"Tähän päivään mennessä on tullut ajettua melko monta kertaa Baltiassa, kun olemme kulkeneet siellä moottoripyörillä jo 80-luvulta lähtien. Sehän on aluetta, jossa muutenkin kannattaa ajaa varovasti liikenteen vuoksi, koska se on levottomampaa ja riskialttiimpaa kuin esimerkiksi Suomessa. Meillä oli olevinaan kiire tuolloin, kun olimme menossa Kaunasiin yöksi. Seuraavana päivänä oli luvassa Puolan läpiajo," pariskunta selvitti.

"Oma virhehän se oli, joten saamme syyttää sakoista vain itseämme. Olemme pitkän linjan motoristeja ja sitä mieltä muutenkin, että maltti on valttia. Tietääpä jatkossa olla taas pykälää varovaisempi."

"Aika pitkän aikaa on vaatinut, että sakko tuli tänne asti, kun tapahtumapäivä oli 2.7. Jos olisimme vastustaneet sakkoa, niin vastine olisi paperin mukaan pitänyt antaa Latvian kielellä. Maksoimme ne kiltisti pois, koska summatkin olivat kohtuullisia."

Selvää kuitenkin on, että Latvian viranomaiset ovat sitä mieltä, että maassa tehdyistä rikkeistä on maksettava. Oheinen kirje tuli suomen kielellä kirjoitettuna, joten ainakin sen eteen on nähty vaivaa.