– Kipinä moottoripyöräilyyn lähti jo nuorena piikki-ikäisenä. Siitä asti olen ajanut moottoripyörällä. Välissä tietenkin pakollinen noin 10 vuoden perheen perustamis/lastenhoidosta johtunut tauko, mutta nyt kun on aikaa niin pystyy menemään samalla lailla kuin nuorena.

– Aloitan ajokauden aina mahdollisimman aikaisin keväällä. Hanx järjestää Oravikosken tehtaanmyymälässään perinteisesti lankalauantaina pääsistapahtuman, siellä pyrin käymään. Minulla on sellainen pakkomielle, että kaikkiin moottoripyöräaiheisiin tapahtumiin pitää mennä moottoripyörällä. Kilometrejä vuodessa kertyy noin 25 tuhatta, mutta katsotaan miten tämä tästä kehittyy. Tähän asti olen vain katsonut kateellisena talvi-ajoa harrastavia kanssamotoristeja. Nyt siihenkin on tulossa muutos, kun hommasin muutama viikko sitten tämän BMW:n.

– Tähän asti olen ajanut pääasiallisesti Gold Wingillä, mutta nyt tuohon linjaan tuli muutos. Kun näin tämän BMW:n ensimmäisen kerran, niin ajattelin että jopas on ruma putkikasa, jossa on pyörät. Mistään hinnasta en sitä ainakaan itselleni ostaisi. Euroopassa ajellessa näitä tuli todella paljon vastaan ja niin ajatus hiljalleen muuttui. Tällä on helpompaa ajaa haasteellisimmillakin teillä ja kun tähän vielä hommaan talvirenkaat, niin ajokausikin pitenee mukavasti. Gold Wingillä ei talvella viitsi ajaa. Ostin tämän BMW:en koeajamatta sokkona ja olen ollut todella tyytyväinen.

Kun nyt on aikaa niin pystyy menemään samalla lailla kuin nuorena.

Kun nyt on aikaa niin pystyy menemään samalla lailla kuin nuorena.

– Tällä hetkellä minulla on kaikkiaa viisi moottoripyörää. Tämä BMW R1200 GS Adventure, Gold Wing 1800, Gold Wing 1500, jolla on ajettu 200 000 kilometriä ja se on lähdössä meiltä, Honda CB500 Four ja pisteenä i:in päälle vm.-75 MZ TS 125, joka on ollut yhdellä omistajalla ennen minua. Perikunta oli ihmeissään, mitä sillä tekisivät. Heitä ei kiinnostanut moottoripyöräily vähäisimmässäkään määrin. Tein heille pyörästä tarjouksen, jonka he hyväksyivät. Näin pyörää ei viety romutettavaksi.

– Katson itse aina läpi koko pyörän, siksi minulle on aivan sama, missä kunnossa ostamani pyörät ovat, eikä haittaa vaikka niissä olisi jotain vikaakin. Minulle moottoripyöräily on paljon muutakin kuin vain ajamista. Talvisin puran ja kasaan näitä pyöriä. Onko se sairaus vai siunaus, voi jokainen itse päättää. Jos joskus päädytään tai joudutaan vanhainkotiin, niin ollaan siellä kertomassa ei kuuntelemassa, tähdentää Osmo Reinikainen vielä lopuksi.

Osmo Reinikainen lähdössä kotimatkalle.

Osmo Reinikainen lähdössä kotimatkalle.