Yksi tällaisista piristyksitä löytyy Toivakasta valtatie 13 varrelta, noin 30 kilometriä Jyväskylästä käännyttäessä Mikkeliin päin.

Sirkka Kovasen kesä alkoi taas, kun koulut loppuivat.

Valtatien 13 grilli on ollut omalla paikallaan 26 vuotta, eli jo vuodesta 1988. Sirkka Kovasen perustamalle yritykselle on tänä aikana muodostunut myös oma vakiintunut asiakaskuntansa, joka vuosi toisensa perään tulee tervehtimään tuttua grillinpitäjää. Aluksi matkaajia ravittiin grillivaunusta käsin, kunnes vuonna 1996 nykyinen rakennus näki päivänvalon. Matkalaiset saivat alkuunsa evästä tästä paikasta lähes ympäri vuoden. Nyt Sirkka pitää matkaajat tyytyväisinä kesäkuun ensimmäisestä päivästä elokuun loppuun kello 11-21.00 välisenä aikana päivittäin.

Toivakkalassa sijaitsevalle Grillikahviolle pääsee hyvin molemmista suunnista. Tarjolla on edullisesti normaalin perusgrilliruoan lisäksi kahvia ja virvokkeita. Huomionarvoista on, ettei korttilla maksaminen ole mahdollista.

Taukoja on hyvä pitää riittävän usein, ja jos ei tarvitse tankata, niin kannattaa ehdottomasti tutustua näihin pieniin yksityisten ihmiten ylläpitämiin taukopaikkoihin. Pidetään Suomi pyörimässä.

Näinhän tämän aina pitäisi mennä.