Henry Crew on 23-vuotias britti, joka lähti matkaan huhtikuun kolmantena päivänä vuonna 2018 Bike Shed -moottoripyöräkerholta Lontoon Shoreditchistä. Hän teki samalla uuden maailmanennätyksen olemalla nuorin moottoripyörällä yksin maapallon kiertänyt kuljettaja. Paluupäivä Lontooseen oli 194.2019.

– Scrambler Desert Sled oli äärimmäisen mukautuva matkakumppani, se pystyi selviytymään millaisesta tahansa maaperästä tai ilmastosta. Olemme matkustaneet 55 000 mailia, 88 500 kilometriä yhdessä ajamalla maailman korkeimmalla sijaitsevia teitä seitsemän asteen pakkasessa ja taas rannoilla, erämaissa, vuorilla ja sademetsissä jopa + 52 Celsiusasteen lämpötiloissa, Henry Crew kertoo. 

– Pyörä osoittautui täydellisesti tasapainotetuksi, ja antoi minun selvitä helposti moottoritiejaksoista ja off-road-ajosta. Väistämättä minulla oli myös muutamia kaatumisia, mutta kiitos pyörän keveyden, pystyin aina nostamaan sen yksikseni ylös ilman isompia ongelmia tai sellaisia vaurioita, jotka olisivat estäneet minua jatkamasta matkantekoa.

Nuori brittimotoristi tulee olemaan paikallatänä viikonloppuna Desert Sledeineen  'Bike Shed London 2019' -tapahtumassa, jonka järjestää lontoolainen mp-klubi Bike Shed 24. - 26.5. Tobacco Dockissa. Paikka on entinen historiallinen tupakkatavaratalo, joka on muutettu näyttelytilaksi, kerrotaan Ducatin tiedotteessa.

Henry Crewin matkaan ja ajamiseen voi paremmin perehtyä hänen nettisaittillaan täällä. Crew ajoi matkanssa paitsi saavuttaakseen ennätyksen maailman nuorimpana maapallon soolona kiertäneenä motoristina, myös kerätäkseen rahaa Movember-säätiölle eturauhassyövän tutkimuksen tukemista varten.