Liedon motoristikirkon paraatiin on osallistunut viime vuosina reilut tuhat moottoripyörää, ja kuten arvata saattaa, se on kerännyt myös runsain määrin katsojia reitin varrelle. Kävijäennätys on vuodelta 2008, kun tapahtumaan osallistui noin 5000 motoristia.

Liedon seurakunta myöntää, että moottoripyöräparaati letkan edessä ajavine messuristeineen on vaikuttava näky ja samalla hieno symbolinen ele, mutta motoristikirkkotoimikunta päätyi luopumaan kulkueesta. Syynä olivat turvallisuusnäkökohdat ja samalla tapahtuman järjestelyjä saatiin kevennettyä.

Liedon seurakunnan sivustolla todetaan, että suuressa letkassa ajaminen on koettu riskialttiiksi. Myös kulkueen kokoontumisen ja itse paraatiajon toteuttaminen on vaatinut paljon viranomaisten ja vapaaehtoisten toimijoiden resursseja lupa- ja liikennejärjestelyineen, kertoo Turun Sanomat.

Moottoripyöräparaatista luopuminen on herättänyt keskustelua Lietoisissa, jossa arvellaan, että se aiheuttaa sekä osallistuja- että yleisökatoa. Odotettavissa kuitenkin keskustelun perusteella on, että osallistujat järjestävät omia pienempiä kulkueitaan. Tämä voisi tapahtua moottoripyöräkerhokohtaisesti.

Motoristikirkkotoimikunnan sihteeri Kaisa Lahdenkauppi totesi, että päätös koskee vain tätä vuotta. Taustalla on viime toukokuussa motoristeilta ja viranomaisilta saatu palaute. Tiedossa ei ole paraatin aikana tapahtuneita onnettomuuksia, mutta läheltäpiti-tilanteita on ollut.

Motoristikirkko järjestetään Liedon kirkon edustalla tänä vuonna 9. toukokuuta kello 15.00.

Tapahtuma järjestettiin ensi kerran vuonna 1981. Tapahtuman keksijä on Liedon entinen kirkkoherra Erkki Marttinen, joka toi idean Suomeen Saksasta. Rovasti Marttinen myös pitää motoristikirkon saarnan tänä vuonna. Ensimmäiseen motoristikirkkoon osallistui 120 motoristia.

Aiheesta aiemmin:

Perinteinen Liedon motoristikirkko ensi lauantaina – lavalla Club For Five