International Female Ride Dayn eli IFRD:n virallisella sivustolla todetaan, että paras tapa juhlistaa päivää voidaan tiivistää kahteen sanaan: "Just Ride". Eli tärkeintä on, että vain ajat!

IFRD:n tarkoituksena on rohkaista naisia ajamaan moottoripyörällä, eli levittää moottoripyöräilyn ilosanomaa. Ja parhaitenhan se tietenkin tapahtuu ajamalla, näyttämällä esimerkkiä, rikkomalla raja-aitoja.

Päivän on perustanut vuonna 2012 amerikkalainen motoristinainen ja ajokouluttaja Vicki Gray. Just Ride -slogan tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että "lähde ajamaan, näytä kaunis itsesi ajamassa kurapyörällä, kruiserilla, sporttipyörällä, trikellä tai skooterilla"! Ja tee se samanaikaisesti 120 eri maasta lähtöisin olevien muiden naismotoristien kanssa.

"Sinä omalla ainutlaatuisuudellasi voit innostaa muita ja antaa esimerkin muille siitä monimuotoisuudesta ja hauskasta sekä voimakkaasta mieltymyksestä, mitä naiset jakavat moottoripyöräilyn kautta", kerrotaan IFRD:n sivustolla.

Samalla voit juhlistaa naismotoristien sosiaalisia, taloudellisia, kulttuurisia ja moottoriurheilusaavutuksia: näkyvyys ja tietoisuus auttavat ajamaan positiivista muutosta naisille aktiviteetista riippumatta.

Siis VAIN AJA.

Huomenna saattaa sadella ympäri Suomen, mutta eipä se motoristeja ole haitannut aiemminkaan! Tien päällä nähdään joka tapauksessa, eikös?

Lisätietoja IFRD:n sivustolta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Tänään on 10. Kansainvälinen Naismotoristien päivä: Just ride

Tänään on Kansainvälinen naismotoristien päivä: 'Just Ride'!

 

Teksti: Erkki Mäki

Kuva: IFRD