Tällainen teksti ja haaste tuli vastaan Facebookissa:

Suomalaiset motoristit Ukrainan puolesta -kampanja

"Käynnistän suomalaisena motoristina varainkeräyskampanjan Ukrainan lasten hyväksi.

Tilanne Ukrainassa on ankara. Auttakaamme yhdessä kaikkein hädänalaisimpia avun tarvitsijoita, lapsia. Lapsia jotka eivät ole voineet vaikuttaa vallitsevaan tilanteeseen.

Suomalainen motoristi on keskimäärin 50-vuotias. Näin ollen olemme vanhempia, äitejä ja isiä. Vanhempina meillä on mahdollisuus ja jopa velvollisuus auttaa lapsia, jotka harvoin voivat auttaa itseään, tai edes vaikuttaa siihen, miksi apua tarvitaan.

Meillä motoristeilla on pitkät perinteet hyväntekeväisyydessä, näytetään taas että osaamme sen.

Haastan koko suomalaisen motoristikentän; motoristit, kerhot, kauppiaat, maahantuojat, järjestöt, kaikki. Autetaan yhdessä heitä, jotka apua eniten tarvitsevat.

Olen valinnut yhteistyökumppaniksi luotettavan, sitoutumattoman ja riippumattoman Pelastakaa lapset ry:n. Kampanjan keräämä rahoitus kohdennetaan suoraan Ukrainaan.

Linkki kampanjaan: https://oma.pelastakaalapset.fi/.../suomalaiset...

Alla videotervehdys HOG Chapterilta Kiovasta Ukrainasta. Kiitos Igor.

Toiveikkain terveisin: Antti Kemppainen

Ps. Saa jakaa!"

Antin kertomus: miksi ottaa haaste vastaan?

"Mitä keski-iän ylittänyt kahden pienen tytön yksinhuoltajaiskä voi tehdä Ukrainan lasten hyväksi? Sohvalta käsin lastenhoidon ohessa? Ei ole aikaa tahi mahdollisuutta lähteä vaeltamaan kadulle keräyslippaalla, saati haalimaan kasaan ja kuljettamaan avustustarviketta Ukrainaan. Ei – lapsille ruokaa, töissä pitää käydä, sirkuskoulut, temppujumpat ja sen sellaiset. Mutta sohvan pohjalta voin antaa rahaa ja jos oikein yritän, niin ehkä onnistun kannustamaan muitakin antamaan. Näin tein ja perustin "Suomalaiset motoristit Ukrainan puolesta" -varainkeräyskampanjan.

Haastan motoristit, koska olen sellainen. Omaan ainakin kohtalaiset suhteet Suomen motoristikenttään ja sydämestäni toivon, että tavoitan veljet ja sisaret tämän asian äärellä.

Lapsille, koska olen isimies. Se jos jokin herkistää lasten hädälle."

"Utsjoelle pidempi kuin Kiovaan"

"Ukrainaan, koska siellä soditaan. Kotipihastani Kiovan keskustaan on noin 1155 kilometriä. Samalta pihalta Utsjoen vähän pienempään keskustaan muutaman kilometrin pidempi taival. Kriisi on eurooppalainen ja etäisyys mahtuu omien rajojemme sisään. Se tuntuu lähes paikalliselta, pelottavalta. Apua kaivataan verrattain lähellä. Aivan samasta syystä kuin olemme itse apua kaivanneet noin 80 vuotta sitten. Silloin meidän lapsiamme autettiin. Nyt on meidän vuoromme auttaa Ukrainan lapsia.

Koin tärkeäksi muodostaa suoran kontaktin motoristeihin Ukrainassa. Kertoakseni, että yritämme auttaa ja saadakseni paikallisen tervehdyksen kampanjaan osallistuville. Oli vaikeaa, kesti kauan. Topi Rautjoki auttoi. Hän sai pari motoristia kiinni. Rintamalta, taisteluiden keskeltä, pyssyt kädessä. Tärkeämmän äärestä. Lopulta eräs H-DCF:n jäsen vinkkasi kontaktin Kiovasta. Lämmin kiitos auttajille.

Igor Chechitko Kiovan H.O.G. Chapterista toimitti minulle heidän tekemänsä videon ja antoi julkaisuluvan kampanjan yhteyteen. Tämän artikkelin yhteydessä keskustelimme lisää ja tässä Igorin terveiset:

'Sodan alettua heräsimme järkytyksen vallassa. Emme voineet uskoa todeksi, että tällaista raakuutta voi tapahtua modernissa Euroopassa. Ensimmäisestä sotapäivästä lähtien me Kiovan H.O.G. Chapterissa olemme osallistuneet armeijamme tukemiseen.

Taistelemme yhdessä, osa vapaaehtoisina, osa armeijassa. Suuri osa työstämme suuntautuu juuri armeijan ja vapaaehtoisten tukemiseen. Jokainen kypärä, luotiliivi ja lääkintäpakkaus, jonka toimitamme rintamalle pelastaa henkiä. Jokainen tehtävä, jossa pystymme tukemaan, edesauttaa Ukrainan voittoa.

Ukraina ei ole yksin, tiedämme että koko maailma tukee meitä. Toivomme kuitenkin, että saisimme tukea enemmän ja nopeammin. Joka päivä Ukrainalaisia kuolee ja kaupunkimme tuhoutuvat.

Olemme perillä Suomen historiasta. Vuonna 1939 jouduitte Neuvostoliiton kamalan hyökkäyksen kohteeksi. Mutta te selvisitte. Ukrainalainen Yuriy Horlis-Horsky miehineen taisteli talvisodassa riveissänne.

Me Ukrainalaiset olemme rauhaa rakastava kansa, me emme halua sotia, mutta pakon edessä sodimme hyvin. Me rakastamme maatamme, elämää ja vapautta.'

"Kiitos Igor ja voimaa tulevaan."

Pelastakaa Lapset ry

"Kun pyydetään rahaa, on se mielestäni reilua tehdä läpinäkyvästi. Omalla nimellä ja oikeita kanavia pitkin. Valitsin Pelastakaa Lapset ry:n kampanjaan. Olin yhteydessä muutamiin suomessa toimiviin hyväntekeväisyysjärjestöihin ja Pelastakaa Lapset ry osoittautui harkintani mukaan parhaaksi kumppaniksi. Se on luotettava ja sitoutumaton toimija. Haluankin tässä yhteydessä kiittää Pelastakaa Lapset ry:n Taru Gustafssonia tiedoista ja neuvoista.

Kampanjan tavoite on tavoittaa Suomen motoristikenttä mahdollisimman laajasti. Rahallista tavoitetta en ole halunnut asettaa, tai oikeastaan en uskaltanut. Pelkäsin että asettamalla liian suuren tavoitteen ja keräämällä vain murto-osan siitä, näyttäisi se jotenkin epäonniselta, huonolta. Se veisi mennessään huomion keräyksen pääajatuksesta. Sen sijaan filosofoin tavoitetta siltä kulmalta, että jokaisesta eurosta on apua. Jokainen lahjoitus summasta riippumatta on valtavan tärkeä."

Kampanja-aikaa jäljellä 60 päivää

"Kampanja on lähtenyt mielestäni valtavan hyvin käyntiin. Tällä hetkellä kasassa on yli 2000 euroa ja kampanja-aikaa jäljellä yli 60 päivää.

Lämmin kiitos kaikille jo kampanjaan lahjoittaneille. Tiedän lahjoituksilla on merkitystä.

Hädänalaisten lasten auttaminen Ukrainassa on tärkeää. Auttaa voi monella tavalla. Valitkaa teille se sopiva, välittäkää, tehkää, auttakaa, osallistukaa. "Suomalaiset motoristit Ukrainan puolesta" -kampanja on vain yksi monista keinoista auttaa.

Helpoin tapa auttaa on tehdä se jaloillaan/lompakollaan, normaalin kulutuksen yhteydessä. Valikoimalla mitä ostaa, mihin rahansa kuluttaa. Boikotoimalla joitain toimijoita ja vastaavasti suuntaamalla kulutustaan mahdollisuuksien mukaan Ukrainalaisiin tuotteisiin. Puolalaiset tuotteet ovat tässä yhteydessä myös pop, sillä onhan Puola kantanut päävastuun sotapakolaisista tähän asti.

Meillä lapset keräävät innoissaan vanhoja leluja lahjoitettavaksi Ukrainasta saapuville lapsille. Olemme myös kartoittaneet mahdollisuutta majoittaa saapuvia sotapakolaisia tyhjillään olevalle mökillemme. Auttaa voi monella tavalla!"

Kampanjalinkki: https://oma.pelastakaalapset.fi/participant/suomalaiset-motoristit-ukrainan-puolesta

Antti Kemppainen

Alla videotervehdys HOG Chapterilta Kiovasta Ukrainasta: